Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση – Να απολογηθούν στους πολίτες

Zakharova (Ρωσία): Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ευθύνονται για την ενεργειακή κρίση – Να απολογηθούν στους πολίτες

Η Ευρώπη κατασκεύασε έναν ενεγειακο εφιάλτη

Σχετικά Άρθρα

Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ώθησαν την ΕΕ σε ενεργειακή κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο κανάλι TVC το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.
«Αυτοί [οι Ευρωπαίοι ηγέτες) ώθησαν την Ευρώπη, ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια ενεργειακή κατάρρευση», είπε.
Μόνο χειρότερα θα εξελιχθεί η κατάσταση.
Η Ευρώπη κατασκεύασε έναν ενεργειακό εφιάλτη
Σύμφωνα με την εκπρόσωπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τώρα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πείσουν τους πολίτες των κρατών του ότι αυτό δεν είναι απλώς καλό και σωστό, αλλά ότι είναι προς το συμφέρον τους.
Αυτό είναι μια δοκιμασία για τη δημοκρατία, πρόσθεσε.
Επιπλέον, η Zakharova δήλωσε ειρωνικά ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί «έκαναν σπουδαία δουλειά» στον ενεργειακό τομέα.

To αδιέξοδο

Για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2: «Μιλάμε για τη Βαλτική Θάλασσα, την περιοχή που ελέγχεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ , (…) αυτή είναι η περιοχή ευθύνης τους», υπενθύμισε.
Οι δυτικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των τιμών της ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των ρωσικών καυσίμων.
Στο πλαίσιο της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία στην Ευρώπη έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, τα οποία επηρέασαν και άλλους τομείς της οικονομίας.
Ο Πρόεδρος Vladimir Putin, σχολιάζοντας την ιδέα της Δύσης να περιορίσει τις τιμές των ρωσικών ενεργειακών πόρων, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Μόσχα δεν θα προμηθεύσει τίποτα στο εξωτερικό εάν αυτό είναι αντίθετο με τα συμφέροντά της.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak είπε επίσης ότι η Ρωσία θα εργαστεί μόνο με τους όρους της αγοράς και δεν θα προμηθεύει πετρέλαιο σε χώρες που θα επιβάλλουν ανώτατο όριο τιμών, ούτε στα 60 δολάρια το βαρέλι, ούτε με οποιοδήποτε άλλο κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης