Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μικρές απώλειες μετά από 5 ανοδικές - Εβδομαδιαία κέρδη 3,12%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μικρές απώλειες μετά από 5 ανοδικές - Εβδομαδιαία κέρδη 3,12%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υπάρχει ενθουσιασμός για τις ελληνικές μετοχές, το κλίμα έχει φτιάξει περισσότερο το τελευταίο διάστημα και είναι οι περισσότεροι θετικοί για την πορεία του. Το momentum είναι δυνατό. Τα κέρδη εννεαμήνου λειτουργούν υποστηρικτικά. Το ίδιο ήταν βέβαια και του εξαμήνου και τότε οι τιμές ήταν καλύτερες. Επομένως ανάλογα με το που έχει τοποθετηθεί κάποιος, κοιτάει και το χαρτοφυλάκιό του και την τσέπη του. Rotation και πάλι στο Χρηματιστήριο και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Μικρός ο τζίρος και εύκολα οι μικρές απώλειες, γίνονται μικρά κέρδη και ζημιές και πάει λέγοντας.

Βρέθηκε να υποχωρεί έως και 0,62% και να ενισχύεται έως και 0,16% μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες. Αυτά με τζίρο 40,3 εκατ. ευρώ. Στις τελικές δημοπρασίες έκανε ακόμα 5,5 εκατ. ευρώ τζίρο και έκλεισε τελικά με απώλειες 0,23% και στις 917,64 μονάδες. Έτσι έβαλε τέλος στο σερί των 5 ανοδικών. Το αρνητικό πρόσημο στηρίχθηκε σε ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ. Από την άλλη ΒΙΟ, ΚΟΥΕΣ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ και ΜΥΤΙΛ ξεχώρισαν με την άνοδό τους. Σημειώνουμε πως Δευτέρα και Τρίτη στο Λονδίνο είναι το συνέδριο που διοργανώνει η ΕΧΑΕ με τη Morgan Stanley. Ίσως τραβήξει κάποια βλέμματα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δικαιολογεί υψηλότερα νούμερα και μπορεί να δώσει μία κίνηση μέχρι το τέλος του έτους. Έχει μείνει πίσω. Στα 1,6640 ευρώ και στο +1,96% με όγκο 175 χιλ. τεμάχια. Για τέτοια νούμερα θα πρέπει να πούμε πως περιμέναμε καλύτερη πορεία σήμερα.

VIOHALCO: Συνεχίζεται η αντίδραση της μετοχής μετά τα αποτελέσματα της θυγατρικής. Στο +2,68%.

ΑΔΜΗΕ: Σιγά βρε παιδιά τις εκροές ή τις εισροές που έχει η αναδιάρθρωση του FTSE 25. Μας πήραν τα αυτιά αυτές οι εικασίες σήμερα και τις τελευταίες μέρες. Έχουν μπει και έχουν βρει τόσες και τόσες. Ποιος ασχολήθηκε; Πότε μεγάλωσε ο όγκος; Μόνο στις μεγάλες αναδιαρθρώσεις έχουμε ροές και ειδικά στον MSCI. Εδώ μέχρι πρόσφατα και ο FTSE Russell περνούσε απαρατήρητος. Στο -1,37% και στα 1,73 ευρώ.

ΔΕΗ: Στο κλείσιμο την έστειλαν υψηλό ημέρας και στα 6,78 ευρώ (+1,95%).

QUEST: Καλά φαίνεται πως εξέλαβε η αγορά τα αποτελέσματα αλλά και τις προοπτικές της εισηγμένης όπως αναλύθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Όπως γράψαμε και χθες νομίζουμε πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου, καθώς η μετοχή είχε υποχωρήσει αισθητά το τελευταίο διάστημα. Είχε φτάσει πριν λίγο καιρό και λίγο κάτω από 4 ευρώ! Στα 4,53 ευρώ και στο +2,14% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με δύο πακέτα έγιναν 300 χιλ. τεμάχια αλλά και μέσα στην αγορά έγιναν αρκετά. Ξεπέρασε τις 520 χιλ. τεμάχια ο όγκος και η μετοχή έκλεισε αμετάβλητη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις τελικές δημοπρασίες πιέστηκαν κάπως περισσότερο και έκλεισαν όλες πλην της Πειραιώς με απώλειες άνω του 1%. Η ΠΕΙΡ με οριακή άνοδο.

MOTOR OIL: Η Piraeus Securities αύξησε την τιμή στόχο στα 25,70 ευρώ από 24,50 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης. Χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα και αύξησε το στόχο για τα προσαρμοσμένα EBITDA του 2022 κατά 50% και στα 1,75 δισ. ευρώ ενώ για το 2023 αύξησε την εκτίμηση κατά 20% και στα 1,1 δισ. ευρώ. Σημειώνει πάντως πως στην αποτίμηση δεν έχει συμπεριλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης των 4 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε.

ΜΥΤΙΛ: Με σημαντική άνοδο και η συγκεκριμένη. Συμπλήρωσε 6 συνεχόμενες ανοδικές και ετήσια άνοδο άνω του 16%.

LAVIPHARM: Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου από τη Δευτέρα με την αποκοπή του δικαιώματος. Οι πληροφορίες μας λένε πως θα πάει καλά. Πάνω από 30 παρουσιάσεις έχει κάνει ήδη η εταιρεία σε εγχώριους, ξένους θεσμικούς και ιδιώτες μέχρι και family offices. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση παίζει η Ambrosia Capital. Στα 0,3680 ευρώ και στο -4,17% επομένως δεν απέχει πλέον σημαντικά από την τιμή διάθεσης.

REAL CONS: Καλή κίνηση και σήμερα και φαίνεται πως θέλουν κάποιοι να βελτιώσουν την αποτίμηση μέχρι το τέλος του έτους. Στα 2,07 ευρώ και στο +1,97%.

REVOIL: Αγοραστής insider στη μετοχή και συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Ρούσσος, αναπληρωτής CEO αγόρασε 7,5 χιλ. μετοχές.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης