Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές bank run 90 δισ. στην Credit Suisse - Σε ιστορικά χαμηλά η μετοχή

Πρωτοφανές bank run 90 δισ. στην Credit Suisse - Σε ιστορικά χαμηλά η μετοχή
Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της απέσυραν περίπου 84 δισεκατομμύρια φράγκα (89 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες του τέταρτου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Credit Suisse, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τον αντίκτυπο των μαζικών εκροών που ανακοίνωσε η τράπεζα αυτή την εβδομάδα και την είδηση ότι οι ανταγωνιστές στη βασική αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας επωφελούνται από τα προβλήματα της ελβετικής εταιρείας.
Οι μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος υποχωρούν έως και 2,3% στη Ζυρίχη, σε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό, αφού η Vontobel μείωσε την τιμή στόχο και δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει "επειγόντως" να σταματήσει τις εκροές στον πυρήνα των δραστηριοτήτων διαχείρισης περιουσίας της.

Bank run

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της απέσυραν περίπου 84 δισεκατομμύρια φράγκα (89 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες του τέταρτου τριμήνου, χωρίς ακόμη να έχει σημειωθεί αντιστροφή.
Οι εκροές ήταν ιδιαίτερα έντονες στη μονάδα διαχείρισης πλούτου, όπου ανήλθαν στο 10% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
Το Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι οι ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των UBS Group και Morgan Stanley, είναι μεταξύ των ωφελημένων από αυτή την έξοδο πελατών, με τις δύο τράπεζες να βλέπουν ευκαιρίες στην Ασία, μια σημαντική αγορά για τη διαχείριση πλούτου.
Η UBS διευθύνει τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Ασία με βάση το ενεργητικό, εξαιρουμένης της χερσαίας Κίνας, σύμφωνα με την κατάταξη του 2021 από την Asian Private Banker, ενώ η Credit Suisse είναι η δεύτερη μεγαλύτερη.
Ο Andreas Venditti, αναλυτής της Vontobel, δήλωσε "έκπληκτος" από τις εκροές και προέβλεψε ότι η Credit Suisse θα καταγράψει άλλη μια ζημία το επόμενο έτος εν μέσω αυξημένου κόστους χρηματοδότησης.
Μείωσε την τιμή-στόχο για τις μετοχές στα 3,5 φράγκα από 4 φράγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης