Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Προειδοποιεί για ζημιές 1,6 δισ. δολ. - Εγκρίθηκε η ΑΜΚ 4 δισ. - Η μετοχή στο -5%

Credit Suisse: Προειδοποιεί για ζημιές 1,6 δισ. δολ. - Εγκρίθηκε η ΑΜΚ 4 δισ. - Η μετοχή στο -5%
Ζημίες προ φόρων έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα (1,58 δισ. δολάρια) αναμένει η Credit Suisse
(upd) Ζημίες προ φόρων έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα (1,58 δισ. δολάρια) αναμένει η Credit Suisse κατά το τέταρτο τρίμηνο, την ώρα που οι μέτοχοι της ενέκριναν την Τετάρτη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ.  ελβετικά φράγκα (4,20 δισ. δολ.) με σκοπό τη χρηματοδότηση της εξυγίανσης της ελβετικής τράπεζας.
H μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημειώνει «βουτιά» 5%.
Περίπου το 92% και το 98% των μετόχων σε έκτακτη γενική συνέλευση υποστήριξαν τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που προτάθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας που έχει βυθιστεί στα σκάνδαλα.
"Η σημερινή ψήφος των μετόχων σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας για την οικοδόμηση της νέας Credit Suisse" δήλωσε ο πρόεδρος Axel Lehmann μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης.
"Η ψήφος αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στη στρατηγική, όπως την παρουσιάσαμε τον Οκτώβριο, και είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων για να θέσουμε τα θεμέλια για μελλοντική κερδοφόρα ανάπτυξη", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ζημιές - μαμούθ στο τρίμηνο

Η έγκριση έρχεται αφού η Credit Suisse ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι αναμένει να σημειώσει ζημίες προ φόρων λέγοντας ότι το "δύσκολο" οικονομικό περιβάλλον και το περιβάλλον της αγοράς είχαν αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα των πελατών σε όλες τις δραστηριότητές της
Για να χρηματοδοτήσει την αναμόρφωση που θα δει την ελβετική τράπεζα να μειώνει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να περιορίζει την επενδυτική της τράπεζα, η Credit Suisse είχε καταρτίσει ένα σχέδιο που θα έδινε στους νέους και υφιστάμενους μετόχους την ευκαιρία να αγοράσουν νέες μετοχές.

CS_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης