Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέο ομόλογο senior preferred από την Εθνική Τράπεζα 200 εκατ. λιρών - Τελικό επιτόκιο 8,75%

Νέο ομόλογο senior preferred από την Εθνική Τράπεζα 200 εκατ. λιρών - Τελικό επιτόκιο 8,75%

Με την νέα έκδοση, η Εθνική Τράπεζα υπερβαίνει τον στόχο του επόπτη για τις ελάχιστες επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL)

Σχετικά Άρθρα
Με στόχο την υπέρβαση του στόχου MREL (ελάχιστες επιλέξιμες υποχρεώσεις) αλλά και την είσοδο νέων επενδυτών, η Eθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη διαδικασία έκδοσης για ομόλογο senior preferred, ύψους 200 εκατ. λιρών, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 8,75%.

Το ομόλογο είναι διάρκειας 4,5 ετών και έχει δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 3,5 έτη.
Τη διαδικασία έτρεξε η Goldman Sachs Ελλάδος (Μιλάνο).
Η Εθνική Τράπεζα πρόσφατα είχε εκδώσει ομόλογο, υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ύψους 500 εκατ. ευρώ με απόδοση 7,5% - ενώ για την έκδοση έλαβε προσφορές ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Με την νέα έκδοση, η Εθνική Τράπεζα υπερβαίνει τον στόχο του επόπτη, ωστόσο σύμφωνα με πηγές ένας ακόμα στόχος είναι η είσοδος νέων επενδυτών στα ομόλογα με συμμετοχή επενδυτικών και συνταξοδοτικών ταμείων.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε με επιτυχία την τοποθέτηση ομολόγων υψηλής εξασφάλισης στην αγορά, ύψους 200 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.
Αυτή ήταν η πρώτη τοποθέτηση ομολόγων σε αγγλικές λίρες από Ελληνική Τράπεζα μετά το 2009 και το 70% του ποσού έκδοσης κατανεμήθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Το ομόλογο έχει 4,5 χρόνια διάρκεια, με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη.
Το τοκομερίδιο του ομολόγου ανέρχεται στο 8,75%.
Το τελικό κόστος για την Τράπεζα σε ευρώ, μετά από συναλλαγές ανταλλαγής νομισμάτων από αγγλική λίρα σε ευρώ (cross currency swap), ανήλθε σε 6,97%, που μεταφράζεται σε 421 μονάδες πάνω από το επιτόκιο βάσης.
Η έκδοση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, εφεξής MREL), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.
Η Goldman Sachs Group Inc. ενήργησε ως διοργανωτής του βιβλίου προσφορών.
Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης