Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι αποτελέσματα θα δημοσιεύσουν σήμερα και αύριο τα μη χρηματοοικονομικά blue chips

Τι αποτελέσματα θα δημοσιεύσουν σήμερα και αύριο τα μη χρηματοοικονομικά blue chips
ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Fourlis, Motor Oil, και Quest μεταξύ των εταιρειών που δημοσιεύουν τρίτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα

Σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων από εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα και αύριο και θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς, αλλά και των μετοχών που εμπλέκονται.
Ο ΟΠΑΠ δημοσιεύει μετά το κλείσιμο με τη Eurobank Equities να περιμένει αύξηση πωλήσεων 4% στο τρίμηνο και στα 489 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA αναμένονται στα 191 εκατ. ευρώ, 9% υψηλότερα και τα καθαρά κέρδη στα 112 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17%.
Επιπλέον περιμένει η διοίκηση να επιβεβαιώσεις πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φέρει EBITDA πάνω από 700 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους με την εκτίμηση της χρηματιστηριακής να είναι στα 707 εκατ. ευρώ.
Η Beta περιμένει στο τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 114 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18,6%.
Η ΔΕΗ ανακοινώνει επίσης αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και η Eurobank Equities περιμένει πως η διοίκηση θα επαναδιατυπώσει την εκτίμηση για EBITDA κοντά στα 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, ενώ για το τρίτο τρίμηνο τα EBITDA αναμένονται στα 224 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένη βάση.
Η τελική γραμμή θα επηρεαστεί από τον έκτακτο φόρων των 276 εκατ. ευρώ και αναμένεται ζημία περί τα 300 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει έσοδα 4,01 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 167%, επαναλαμβανόμενο ΕΒΙΤDA 207 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 34% και δημοσιευμένο -69 εκατ. ευρώ λόγω της έκτακτης φορολογίας.
Η Beta περιμένει ζημία 267,5 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο με τα EBITDA στα -62,3 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένο επίπεδο λόγω της έκτακτης φορολογίας.
Εκτός FTSE 25 ανακοινώνει και η Fourlis τρίτο τρίμηνο με τη Eurobank Equities να περιμένει αύξηση πωλήσεων 9% και στα 143 εκατ. ευρώ προσαρμοσμένο EBITDA μετά τις μισθώσεις 15,6 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 17% βοηθούμενο από τα καλύτερα μικτά περιθώρια που αντιστάθμισαν την αύξηση στα λειτουργικά κόστη.
H Beta περιμένει πωλήσεις 138,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 5,6%, EBITDA 21,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 60,8% και καθαρά κέρδη 10,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41%.
Αύριο ανακοινώνουν Motor Oil (καθαρά κέρδη 254 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο περιμένει η Eurobank Equities και προσαρμοσμένα EBITDA 432 εκατ. ευρώ).
Η εκτίμηση είναι πως στο σύνολο της χρήσης τα EBITDA θα ανέλθουν κοντά στα 1,5 δισ. ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει σε προσαρμοσμένο επίπεδο EBITDA 471 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 251% και καθαρά κέρδη 327 εκατ. ευρώ από 67 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε δημοσιευμένο επίπεδο τα καθαρά κέρδη θα είναι στα 261 εκατ. ευρώ.
Ανακοινώνει επίσης αύριο η Quest εννεάμηνο και αναμένει η χρηματιστηριακή EBITDA 51 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης