Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αυξάνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Αυξάνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Αρχικά ειπώθηκε πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία, αλλά τελικά φαίνεται πως εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με σκοπό την κατάρριψη ρωσικού πυραύλου
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες εκ νέου στα χρηματιστήρια και οι αναλυτές περιμένουν για το σημερινό ξεκίνημα πτωτικό άνοιγμα.
Ο λόγος έχει να κάνει με τον πύραυλο που έπληξε χθες την Πολωνία και σκότωσε δύο ανθρώπους.
Αρχικά ειπώθηκε πως εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία, αλλά τελικά φαίνεται πως εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με σκοπό την κατάρριψη ρωσικού πυραύλου.
Σημειώνεται πως τα παράγωγα στη Γερμανίά κινούνται οριακά χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. 
Οι τράπεζες αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο μετά και την επιτυχημένη άντληση 500 εκατ. ευρώ μέσο ομολόγου από την Εθνική Τράπεζα με επιτόκιο 7,25% και διάρκεια πέντε ετών.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Σαράντης μετά τη δημοσίευση ενημέρωσης για την πορεία του εννεαμήνου που έδειξε αύξηση πωλήσεων και μείωση κερδοφορίας.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως το πρόσφατο θετικό momentum της αγοράς θα διακοπεί λόγω της αύξησης των γεωπολιτικών ανησυχιών από τον πύραυλο που χτύπησε την Πολωνία.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς. 

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να υποχωρήσει λόγω των ανησυχιών αναφορικά με το χτύπημα πυραύλου στην Πολωνία.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει αντισταθμίζοντας όποιες πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Από 4 Νοεμβρίου και σε 8 συνεδριάσεις, ο Γ.Δ. έχει μόλις μία πτωτική ενώ σταδιακά ο όγκος των συναλλαγών βελτιώνεται.

Depolas
Με κέρδη έκλεισαν και χθες ΓΔΧΑ και Ευρώπη, ενώ αυτά μετριάστηκαν στις ΗΠΑ λόγω του συμβάντος στην Πολωνία, που δημιούργησε ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου. Προς το παρόν, δεν έχουμε κάτι ξεκάθαρο επί του θέματος, κάτι που ενδέχεται να διερευνηθεί τις επόμενες ώρες. Στο δια ταύτα, ο ΓΔΧΑ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα για 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις με στήριξη και από την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου που έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 μηνών στο 4,23%.
Κλειδί για την άμεση ανοδική συνέχεια εκτιμούμε ότι θα παίξει ο τραπεζικός κλάδος καθώς στα τρέχοντα επίπεδα έχει ήδη καταγράψει ένα ανοδικό σερί περί το 30% από αρχές Οκτωβρίου. Ήτοι, μια διόρθωση τιμών είναι φυσιολογική και ενδεχομένως να δώσει το πάτημα για μια ανοδική προσπάθεια προς την περιοχή των 950 μονάδων ΓΔΧΑ με την προϋπόθεση ότι το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποστηρικτικό. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης