Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στάση για επαναξιολόγηση στις 900 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Στάση για επαναξιολόγηση στις 900 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Το ζητούμενο είναι να περάσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και εκτός των 5-10 εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και να διαχυθεί στο σύνολο της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Το χθεσινό κλείσιμο πάνω στις 900 μονάδες, ίσως δώσει την ευκαιρία για επαναξιολόγηση της στάσης των επενδυτών και να οδηγήσει σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αλλά και συσσώρευσης.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται προσφέρουν στήριξη με αρκετά να είναι σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων και να δείχνουν πως η αντίδραση πολλών εισηγμένων στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισαν όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει το αποτέλεσμα, αλλά να αυξήσει και τα κέρδη ακόμα και σε προ πανδημίας επίπεδα.
Εκτός από τα αποτελέσματα οι επιχειρηματικές ζυμώσεις ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία.
Το ζητούμενο είναι να περάσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και εκτός των 5-10 εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και να διαχυθεί στο σύνολο της αγοράς και στις υποτιμημένες εταιρείες που υπάρχουν στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση με τους επενδυτές να ποντάρουν σε λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε μία ήπια υποχώρηση σήμερα και την αγορά να συσσωρεύσει.

Beta
Μία ήπια άνοδος αναμένεται ενώ η σημαντική υποχώρηση των όγκων την περασμένη Παρασκευή υποδηλώνει περιορισμένο εύρος διακύμανσης.

Depolas
Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν χθες στην Ευρώπη, ενώ ελεγχόμενες απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικοί βασικοί μετοχικοί δείκτες. Ο ΓΔΧΑ συσσωρεύει στην περιοχή των 900 μονάδων με χαμηλό όγκο συναλλαγών και το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό. Στην βελτίωση του διεθνούς επενδυτικού κλίματος έχει βοηθήσει και η μερική ανάκαμψη των μετοχών στην Κίνα. Οι αγορές θα επικεντρωθούν στο κατά πόσο γρήγορα θα αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, και θα επιβραδυνθεί η οικονομική δραστηριότητα, γεγονότα που θα επηρεάσουν και τα επίπεδα επιτοκίων που επιβάλλουν οι κεντρικές τράπεζες. Ήδη η FED αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50μβ τον Δεκέμβριο έναντι 75μβ στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα μεγέθη του ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης (αρχική μέτρηση) και στον δείκτη τιμών παραγωγού Οκτωβρίου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι θα δημοσιευτεί την Πέμπτη ο πληθωρισμός Οκτωβρίου (τελική μέτρηση) στην Ευρωζώνη. Ο ΓΔΧΑ έχοντας υπεραποδώσει έναντι των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών από αρχές του έτους θα ακολουθήσει τις εξελίξεις μάλλον με κάποια χρονική καθυστέρηση στο εξής. Πιθανολογούμε για υψηλότερα επίπεδα με αυξημένες ωστόσο διακυμάνσεις τιμών.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 866 μονάδες. Σημεία στήριξης 898 και 848 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 938 και 958 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης