Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Οι ΗΠΑ θα πετύχουν τους στόχους για τις εκπομπές ρύπων έως το 2030

Biden: Οι ΗΠΑ θα πετύχουν τους στόχους για τις εκπομπές ρύπων έως το 2030
«Καλή πολιτική για το κλίμα σημαίνει καλή οικονομική πολιτική»
Η δέσμευσή του για το κλίμα είναι ακλόνητη και η κυβέρνησή του επενδύει κεφάλαια για αυτό το ζήτημα, διαμήνυσε σήμερα 11/11 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε αντιπροσώπους στις συνομιλίες για το κλίμα στο COP27 στην Αίγυπτο.
Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι καλή πολιτική για το κλίμα σημαίνει καλή οικονομική πολιτική.
"Μπορώ να σταθώ εδώ ως πρόεδρος των ΗΠΑ και να πω με σιγουριά ότι οι ΗΠΑ θα πετύχουν τους στόχους μας για τις εκπομπές ρύπων έως το 2030", σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι η παγκόσμια κλιματική κρίση αφορά την ανθρώπινη και την οικονομική ασφάλεια.
Διαβεβαίωσε τους αντιπροσώπους ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την πρόκληση με επείγοντα χαρακτήρα και ζήτησε συγγνώμη για την προσωρινή έξοδο της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σίσι και Μπάιντεν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έπλεξε σήμερα το εγκώμιο της Αιγύπτου επειδή εξέφρασε σθεναρά τη γνώμη της για τον πόλεμο στην Ουκρανία και είπε πως το Κάιρο είναι ένας κρίσιμος μεσολαβητής στη Γάζα.
Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) που διεξάγεται στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.
"Απέναντι στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Αίγυπτος εξέφρασε σθεναρά τη γνώμη της στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό επίσης χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης", είπε.
Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει μια εθνική στρατηγική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέλει να συνεχίσει την ανάπτυξη υπό αυτό το πρίσμα.
Η Αίγυπτος έχει επίσης ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για εθνικό διάλογο και έχει συστήσει μια προεδρική επιτροπή που θα εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας σε κρατουμένους, είπε ο Σίσι, μιλώντας κατά τη διμερή συνάντηση με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της COP27.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης