Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ONEX: Υπεγράφη η συμφωνία εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ONEX: Υπεγράφη η συμφωνία εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, παρ’ όλα αυτά έως και σήμερα έχει χρέη ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ

Υπεγράφη η συμφωνία εξυγίανσης της ONEX για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων, τα αρμόδια υπουργεία και τους συλλόγους εργαζόμενων.
Τα ναυπηγεία Ελευσίνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, παρ’ όλα αυτά έως και σήμερα έχει χρέη ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο Δικαστήριο προς επικύρωση.

Όπως σημειώνεται «η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την συμμετοχή του υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση, και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, και εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας. Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η υποστήριξη προς το Σχέδιο του συνόλου των εργαζομένων, καθώς σε ποσοστό 100% εξέφρασαν την συμπαράταξή τους με τους σχεδιασμούς της ONEX για την αναγέννηση του ναυπηγείου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκαν τα πολλαπλά οφέλη για την εθνική και τοπική οικονομία από την επανέναρξη της λειτουργίας του Ναυπηγείου Ελευσίνας. Ως γνωστόν, η οικονομική δραστηριότητα στη περιοχή της Δυτικής Αττικής ήταν συνυφασμένη σε μεγάλο βαθμό με τη λειτουργία των Ναυπηγείων, όπου η παρακμή τους από την κακοδιαχείριση των τελευταίων δεκαετιών έπληξε σημαντικά τις οικονομικές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής. Η άφιξη της ONEX, της Αμερικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (DFC), και του Ιταλικού κολοσσού Fincantieri αποτελούν εγγύηση, όχι απλώς για την αναδιάρθρωση των ναυπηγείων, αλλά την σταδιακή ανάδειξή του ως ενός εκ των κορυφαίων ναυπηγοεπισκευαστικών κόμβων στη Μεσόγειο».

Δήλωση

Ο πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ONEX, κος Πάνος Ξενοκώστας, δήλωσε ότι: «Η σημερινή μέρα θα αποτελέσει σημείο ιστορικής αναφοράς για την πορεία της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Η βαριά μας βιομηχανία είναι και πάλι εδώ. Προχωράμε με πίστη και θαυμασμό στο δημιουργικό πνεύμα των Ελλήνων. Προχωράμε με πείσμα, αλλά καλή τη πίστη, κόντρα στις Σειρήνες της παρακμής που τελμάτωσαν τα ναυπηγεία μας. Η παρακμή τελειώνει εδώ, από σήμερα εκκινεί ένας ενάρετος κύκλος ανάτασης και δημιουργίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κυβέρνηση, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και σίγουρα στους εργαζομένους των Ναυπηγείων. Το πείσμα τους έγινε πείσμα μας, το όραμά τους έγινε όραμά μας. Μαζί προχωράμε μπροστά.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης