Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Γιατί η Intertech είναι σε υψηλά 13 ετών, τι ακούγεται στην αγορά και τι λέει ο νέος μέτοχος

tags :
Γιατί η Intertech είναι σε υψηλά 13 ετών, τι ακούγεται στην αγορά και τι λέει ο νέος μέτοχος
Η εκποίηση των μετοχών της Eurobank έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου και από τότε η μετοχή καταγράφει ισχυρή άνοδο που την έχει οδηγήσει σε υψηλό 13 ετών
Σχετικά Άρθρα

Τα βλέμματα όσων παρακολουθούν και τις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχει τραβήξει η μετοχή της Intertech, ειδικά μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του 29,36% που κατείχε η Eurobank από τη CD Media.
Το ποσοστό της Eurobank είχε περιέλθει στην κατοχή της μετά τον πλειστηριασμό των μετοχών του Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ η CD Media είναι μία πολύ γνωστή εταιρεία με τη βασική της δραστηριότητα συνίσταται στο να προσδίδει προστιθέμενη αξία στο διαδραστικό λογισμικό ψυχαγωγίας και το hardware, μέσα από την εμπειρία που διαθέτει στο marketing, τη διανομή και τη γνώση των περιφερειακών αγορών.
Η CD Media , μαζί με τις θυγατρικές της CD Media SL D.o.o Slovenia, G3 Great Games Limited και CD MEDIA Turkey, είναι κορυφαίος διανομέας στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, ενώ συνεχώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της.
Στο ρόστερ των franchises της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Nintendo of Europe, Take2 Interactive, Ubisoft, Capcom, Warner Brothers Interactive Entertainment, Bethesda.
Η εκποίηση των μετοχών της Eurobank έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου και από τότε η μετοχή καταγράφει ισχυρή άνοδο που την έχει οδηγήσει σε υψηλό 13 ετών.
Την τελευταία φορά που είχε δει ανάλογες τιμές ήταν τον Ιούλιο του 2009.
Συγκεκριμένα από τα 0,80 ευρώ έχει φτάσει στα 1,17 ευρώ, ήτοι καταγράφει άνοδο 46%.
Στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, όπως για ανάληψη διοίκησης από το νέο μέτοχο, μέχρι και εισαγωγή της CD Media στο Χ.Α.
Υπενθυμίζεται πως όταν ο Κωνσταντίνος Αμοιρίδης είχε αποκτήσει το 28,45% είχε επίσης κινηθεί ανοδικά η μετοχή, καθώς είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για ανάπτυξη της εταιρείας, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.
Το ΒΝ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της CD Media Σπύρο Γιαμά και του γνωστοποίησε όσα ακούγονται στην αγορά.
Ο κ.Γιαμάς σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα και η επένδυση είναι σε βρεφικό στάδιο.
«Μαθαίνουμε στην παρούσα φάση τι κάνει η εταιρεία και πιστεύουμε πως με τη βοήθεια της CD Media θα υπάρξουν οφέλη και για τις δύο εταιρείες».
Σε ερώτηση αν θα αναλάβει τη διοίκηση, αν έχει ζητήσει σύγκλιση γενικής συνέλευσης αρκέστηκε να τονίσει πως είναι ακόμα πολύ νωρίς. Σημειώνεται πως η CD Μedia είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με βάση το μετοχολόγιο που έχει γνωστοποιηθεί.
Ωστόσο, όπως είπε έχει ενημερωθεί για όσα ακούγονται αλλά και για την άνοδο της μετοχής, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι παραπάνω από αυτό.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο του 2022, οι πωλήσεις της εισηγμένης υποχώρησαν 26% κατερχόμενες στα 8 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν μόλις στις 136 χιλ. ευρώ.
Η αποτίμηση είναι περίπου στα 10 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να είναι στα 8,4 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης