Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εβδομάδα αποτελεσμάτων. Είναι πολλά αυτά που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα και ειδικά στις 10 του μήνα. Σήμερα δημοσιεύει η Παπουτσάνης, που όμως έχει δώσει τζίρο. Αύριο είναι σειρά της Coca Cola και της Alpha Bank με την τελευταία να περιμένουν οι αναλυτές κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.

Τιτάν, ΕΛΠΕ, Aegean, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και ΟΤΕ δημοσιεύουν στις 10/11 και την ίδια μέρα είναι και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Συμμετέχουν 8, υπάρχουν αναφορές για αύξηση σε 9, με προσθήκη της ΤΕΝΕΡΓ. Ικανοποιεί τα κριτήρια, μένει να δούμε αν θα την συμπεριλάβει ο οίκος στον Greece Standard. Στις 11/11 δημοσιεύει η Πειραιώς.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να διατηρήσουν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και να αντισταθμίσουν τις όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, μετά τη σημαντική ανάκαμψη της αγοράς στις τελευταίες εβδομάδες. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με διαθέσεις συσσώρευσης και με κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Με ήπια άνοδο ο Γ.Δ. μετά τα πρώτα λεπτά. Ξεχωρίζει κάπως η Alpha Bank και μετά η ΔΕΗ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, οι ελληνικές εξακολουθούν να διατηρούν μηδενικά τα επιτόκια καταθέσεων. Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει σκεφτεί η ΕΚΤ, όταν λέει πως θέλει να μαζέψει τον πληθωρισμό, αλλά σίγουρα οι ελληνικές τράπεζες κοιτάζουν πως να αυξήσουν τα κέρδη τους. Με μηδενικά επιτόκια καταθέσεων και αυξήσει επιτοκίων στα δάνεια, όπως καταλαβαίνετε βγάζουν κέρδη με τα δικά σας λεφτά. Κάπως έτσι βγαίνουν και κάποια μπόνους… Οι μέτοχοι βέβαια χασούρες έως και 99% σε βάθος ετών. Η Alpha Bank προς τα 0,97 ευρώ και ήπια ανοδικά οι άλλες συστημικές.

ΔΕΗ: Καλό το άνοιγμα της μετοχής και πήγε και μέχρι τα 6,30 ευρώ αν και βγαίνουν κάποιοι πωλητές μέχρι τα 6,25 ευρώ.

ΟΛΠ: Διατηρεί την καλή του συμπεριφορά και στο άνοιγμα έχει μικρή άνοδο με μικρό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Μία κατηγορία μόνη της η μετοχή. Εντελώς απαξιωμένη, χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε το γιατί. Στα 11,56 ευρώ και στο +0,87%

REDS: Όλοι φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως έδωσαν τις μετοχές τους και μεταξύ αυτών και ο κ.Παναγιωτόπουλος όπως πρόσφατα είχαμε αναφέρει. Mε 93,42% μετά τη δημόσια πρόταση η RB Ellaktor Holding. Δε θα αποχωρήσει από το Χ.Α.

PREMIA: Με όγκο και πάλι η μετοχή. Την απορροφούν μεθοδικά την προσφορά οι αγοραστές, αν και υπάρχει πλήγμα στην τιμή της μετοχής, αφού μόνο από τις πωλήσεις των τελευταίων εβδομάδων από τα 1,25 ευρώ έχει πάει στα 1,05 ευρώ. Τέλη Φλεβάρη ήταν στα 1,80 ευρώ και κάτι.

FOURLIS: Έχουμε εντοπίσει κάποια κινητικότητα τις τελευταίες μέρες. Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια σημαντική άνοδος στη μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχει μείνει υπερβολικά πίσω, αφού δεν έχει κερδίσει κάτι τις τελευταίες εβδομάδες που η αγορά κινήσει ανοδικά. Στα 3,7750 ευρώ με όγκο μόλις 7 τεμάχια και αστεία αποτίμηση 165 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Διαθέσεις και σήμερα για άνοδο στο ξεκίνημα. Με όγκο πάνω από 3 χιλ. τεμάχια στο πρώτο λεπτό και στα 0,31 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με όγκο σχεδόν 30 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και άνοδο 2%. Πολλά ακούγονται στην αγορά, για είσοδο στρατηγικού με αύξηση κεφαλαίου κτλ.

ΕΛΓΕΚΑ: Στο ξεκίνημα και με 2.500 τεμάχια πήγε στα 0,30 ευρώ και στο -28,23%, αλλά βγήκαν υψηλότερα οι αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης