Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kalin (Τουρκία): Ο Putin είπε στον Erdogan ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία

Kalin (Τουρκία): Ο Putin είπε στον Erdogan ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία
Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε ότι ετοιμάζει «βρώμικη βόμβα» είπε ο Ibrahim Kalin
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στις στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία παρείχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin στον Τούρκο ομόλογό του, Rejep Tayip Erdogan, όπως υποστήριξε ο Ibrahim Kalin, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.
«Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών, η ρωσική πλευρά διαβεβαίωσε την Τουρκία ότι δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Η ουκρανική πλευρά, με τη σειρά της, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για προετοιμασία για χρήση βρώμικων βομβών» υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT ο Kalin.

Πρόταση για διαπραγματεύσεις

Όπως είπε, η Άγκυρα σκοπεύει να προτείνει στις πλευρές να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Πρόκειται για ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, αν ληφθεί υπόψη ότι το Κίεβο έχει περάσει στη νομοθεσία του ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσο είναι πρόεδρος της Ρωσίας ο Putin.
Επιπλέον, η Μόσχα έχει διαμηνύσει πολλές φορές ότι για να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει η Ουκρανία να αποδεχθεί τους όρους της, οι οποίοι μεταξύ άλλων προβλέπουν πως η Κριμαία και οι επαρχίες των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia είναι ρωσικό έδαφος, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης