Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Ουκρανία υπό την καθοδήγηση της Βρετανίας ευθύνεται για την αναστολή της συμφωνίας για σιτηρά

Ρωσία: Η Ουκρανία υπό την καθοδήγηση της Βρετανίας ευθύνεται για την αναστολή της συμφωνίας για σιτηρά

Συμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ το Κίεβο προχωρώντας σε τρομοκρατικές ενέργειες ανάγκασε τη Ρωσία να αποχωρήσει από τη συμφωνία

Σχετικά Άρθρα

Η «συμφωνία για τα σιτηρά» ανεστάλη με την ευθύνη του ίδιου του Κιέβου, το οποίο χειραγωγήθηκε από Βρετανούς πράκτορες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022.
«Η συμφωνία για τα σιτηρά ματαιώθηκε από τον Zelensky και τους τρομοκράτες του, στους οποίους ηγούνται Βρετανοί πράκτορες, προκειμένου να δώσουν τροφή στα σενάρια για πυρηνικό εκβιασμό», έγραψε στο κανάλι Telegram, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Dmytro Kuleba ότι η Ρωσική Ομοσπονδία φέρεται να εμποδίζει τις προμήθειες σιτηρών και στοχεύει στην πρόκληση επισιτιστικής κρίση.
Η Zakharova τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει τις αναπτυσσόμενες χώρες με έως και 500.000 τόνους από τα σιτηρά και τα λιπάσματά της δωρεάν.

Η απληστία των Ουκρανών

«Το καθεστώς του Κιέβου, είναι άπληστο να δώσει τα πάντα σε όλους, ακόμη και όταν οι άλλοι δίνουν σε άλλους», πρόσθεσε.
Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή στις εξαγωγές προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στα ύδατα της Σεβαστούπολης , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.
Το Κίεβο, σύμφωνα με τη Μόσχα πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά πλοία που βρίσκονταν στο εξωτερικό και το εσωτερικό οδόστρωμα της βάσης της Σεβαστούπολης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του ουκρανικού 73ου Ειδικού Κέντρου Θαλάσσιων Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση Βρετανών πρακτόρων.

H υποκρισία της Δύσης

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε αργότερα ότι ήταν άδικο να καταδικαστεί η Ρωσία για την αναστολή της «συμφωνίας για τα σιτάρια», αυτό οφείλεται στις απερίσκεπτες ενέργειες των ουκρανικών αρχών.
Ο Ρώσος ηγέτης Vlidimir Putin επεσήμανε στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι η Δύση εξάγει τα περισσότερα ουκρανικά σιτηρά στα δικά της κράτη και όχι σε άπορες χώρες της Αφρικής . Κατά τη γνώμη του, αξίζει να συζητηθούν οι περιορισμοί σε αυτή τη διαδρομή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας .

Δεν λειτουργεί η συμφωνία

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya ανέφερε ότι μέρος της συμφωνίας σχετικά με την εξαγωγή ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων δεν λειτουργεί.
Η Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια συγκομιδή στη χώρα, είναι έτοιμη να αντικαταστήσει πλήρως τα ουκρανικά σιτηρά στην παγκόσμια αγορά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Konstantin Kosachev .
Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ότι είναι άδικο να καταδικάζεται η Ρωσία για την αναστολή της «συμφωνίας», αυτό οφείλεται στις απερίσκεπτες ενέργειες των ουκρανικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης