Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Κέρδη 9,5 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο 2022 - Προς αύξηση μερίσματος κατά 15%

Shell: Κέρδη 9,5 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο 2022 - Προς αύξηση μερίσματος κατά 15%
Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% το τέταρτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα

Kέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 9,45 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Shell, μειωμένα από το ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου λόγω της ασθενέστερης διύλισης και των συναλλαγών φυσικού αερίου.
Παράλληλα ανακοίνωσε σχέδια για σημαντική αύξηση του μερίσματός της μέχρι το τέλος του έτους, όταν ο διευθύνων σύμβουλός της αποχωρήσει.
Η Shell επέκτεινε επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, ανακοινώνοντας σχέδια για αγορά μετοχών ύψους 4 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, μετά την ολοκλήρωση 6 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% το τέταρτο τρίμηνο, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden θα αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας μετά από εννέα χρόνια. Το μέρισμα θα καταβληθεί τον Μάρτιο.
Οι μετοχές της Shell σημείωσαν άνοδο 2,5% στο Λονδίνο, μεταδίδει το Reuters.
Τον van Beurden θα διαδεχθεί ο Wael Sawan, ο σημερινός επικεφαλής του τμήματος φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Shell.

Προς νέο ετήσιο ρεκόρ κερδών το 2022

Με κέρδη 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, η Shell βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το ρεκόρ ετήσιων κερδών του 2008, ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα ισχυρά κέρδη ήταν πιθανό να εντείνουν τις εκκλήσεις στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιβολή περαιτέρω έκτακτων φόρων στις εταιρείες ενέργειας, καθώς οι κυβερνήσεις αγωνίζονται με την εκτίναξη των λογαριασμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι μετοχές της Shell έχουν ενισχυθεί πάνω από 40% μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και εν μέσω της σύσφιξης των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η ανταγωνίστρια TotalEnergies κατέγραψε κέρδη ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο.

shell_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης