Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αλλαγή σκυτάλης στη Shell - Ποιος είναι το νέο αφεντικό του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού

tags :
Αλλαγή σκυτάλης στη Shell - Ποιος είναι το νέο αφεντικό του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός Shell ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 15/09/2022, ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden θα παραιτηθεί στα τέλη του 2022 και πως ο διάδοχός του θα είναι ο διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας.

Αποχωρεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden

Οι FT ανέφεραν, ότι οι προετοιμασίες για την αποχώρηση του van Beurden ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο όταν ο Σκοτσέζος επιχειρηματίας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της BHP Billiton Sir Andrew Mackenzie έγινε πρόεδρος της Shell.
Δύο ανώνυμες πηγές είπαν στο Reuters ότι η επιτροπή διαδοχής του διοικητικού συμβουλίου της Shell συνεδρίασε αρκετές φορές αυτό το καλοκαίρι σχετικά με την αποχώρηση του Beurden και τους πιθανούς διαδόχους του.

wael-sawan.jpg

Στο επίκεντρο ο Wael Sawan

Από την SHELL επέλεξαν τον Wael Sawan, διευθυντή ολοκληρωμένων λύσεων αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας της Shell, για να ηγηθεί της εταιρείας την 1η Ιανουαρίου.

«Ο διορισμός του Sawan πέρυσι ως επικεφαλής της ολοκληρωμένης επιχείρησης φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου θεωρήθηκε εσωτερικά ως ένδειξη ότι ήταν καλλωπισμένος για την κορυφαία θέση», σημείωσαν οι FT.
Ο Mackenzie σχολίασε τον διορισμό του Sawan λέγοντας ότι «είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, με όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να οδηγήσει τη Shell με ασφάλεια και κερδοφορία στην επόμενη φάση μετάβασης και ανάπτυξής της».
Ο Sawan είπε: «Ανυπομονώ να διοχετεύσω το πρωτοποριακό πνεύμα και το πάθος των απίστευτων ανθρώπων μας για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες προκλήσεις και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ενεργειακή μετάβαση».
Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος "μπορεί να κοιτάξει πίσω με μεγάλη υπερηφάνεια για μια εξαιρετική 39χρονη καριέρα της Shell", είπε ο Mackenzie, προσθέτοντας ότι, την τελευταία δεκαετία, ο van Beurden "ήταν στην πρωτοπορία για τη μετάβαση της Shell σε μια ενέργεια καθαρών μηδενικών εκπομπών επιχειρήσεις μέχρι το 2050».
Ο Biraj Borkhataria, επικεφαλής της έρευνας μετοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην RBC Capital Markets, είπε ότι ο Sawan ήταν «σεβαστός» από τους επενδυτές.
"Η αλλαγή είναι πιθανό να είναι περισσότερο μια συνέχεια παρά μια επανάσταση της στρατηγικής που έθεσε σε εφαρμογή ο van Beurden", δήλωσε ο Borkhataria.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης