Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ιράν ενεπλάκη άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Το Ιράν ενεπλάκη άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία
Παρείχε τεχνική υποστήριξη σε Ρώσους πιλότους για να πετούν τα ιρανικά drones αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Σχετικά Άρθρα

Για άμεση εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο της Ουκρανίας κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος, υποστηρίζοντας πως Ιρανοί παρείχαν τεχνική υποστήριξη σε Ρώσους πιλότους για το πώς θα χειρίζονται τα ιρανικά drones προκειμένου αυτά να πλήττουν αστικούς στόχους.
Σε δηλώσεις του ο John Kirby, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, είπε πως Ιρανοί μετέβησαν στην Κριμαία προκειμένου να συνδράμουν τους Ρώσους όσον αφορά την εκπαίδευση και τη συντήρηση – αλλά όχι το πιλοτάρισμα – των drones, μια και αναφέρθηκαν προβλήματα στη λειτουργία τους.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που εδρεύει στην Κριμαία πιλοτάρει ιρανικά UAV και τα χρησιμοποιεί για να διεξάγει επιθέσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των επιδρομών εναντίον του Κιέβου τις τελευταίες ημέρες.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι Ιρανοί έχουν τοποθετήσει εκπαιδευτές και τεχνική υποστήριξη στην Κριμαία, αλλά οι Ρώσοι είναι αυτοί που κάνουν την πιλοτική λειτουργία.
Η Τεχεράνη εμπλέκεται τώρα άμεσα στο έδαφος και μέσω της παροχής όπλων … που σκοτώνουν αμάχους και καταστρέφουν αστικές υποδομές.
Πρόκειται για συστήματα που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν και πρόκειται για ιρανικά UAV.
Οι Ρώσοι απλώς δεν έχουν τίποτα στο απόθεμά τους» ανέφερε ο Kirby, κάνοντας λόγο για «αστοχίες» που οφείλονταν είτε στον τρόπο λειτουργίας είτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των drones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης