Διεθνή

Ιταλία: Βολές Meloni κατά Berlusconi για τις δηλώσεις του περί φιλικών σχέσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Putin

Ιταλία: Βολές Meloni κατά Berlusconi για τις δηλώσεις του περί φιλικών σχέσεων με τον Ρώσο πρόεδρο Putin
Όποιος δεν συμφωνεί με την εξωτερική πολιτική της Ιταλίας ως μέλους του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να είναι στην κυβέρνηση, διαμήνυσε η Meloni
Σχετικά Άρθρα

Με ανακοινωθέν της, η Giorgia Meloni απάντησε, εμμέσως, σε ηχογραφημένες δηλώσεις του Silvio Berlusconi τις οποίες δημοσίευσε η Corriere della Serra την προηγούμενη μέρα και στις οποίες ο πρόεδρος της Φόρτσα Ιτάλια, συνομιλώντας με βουλευτές του κόμματός του, αναφέρεται σε αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Vladimir Putin.
Στην δήλωσή της η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, τονίζει:
«Σε ό,τι αφορά ένα πράγμα ήμουν, είμαι και θα είμαι σαφέστατη. Εννοώ να ηγηθώ μιας κυβέρνησης με σαφή εξωτερική πολιτική, η οποία να μην μπορεί να παρερμηνευθεί. Η Ιταλία είναι πλήρως, και με ψηλά το κεφάλι, μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρώπης. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση. Η Ιταλία, με εμάς στην κυβέρνηση, δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος της Δύσης, ένα αφερέγγυο έθνος που τόσο επιθυμούν όσοι μας κατακρίνουν. Θα ενισχύσει την αξιοπιστία της και θα υπερασπίσει τα συμφέροντά της. Σε ό,τι αφορά αυτό το σημείο, θα ζητήσω να είναι σαφείς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο πρώτος κανόνας μιας κυβέρνησης πολιτικών με ισχυρή εντολή από τους Ιταλούς, είναι να σεβαστεί το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες».
Αύριο 20/10/22 και μεθαύριο 21/10/22 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Matarella θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ως το τέλος της εβδομάδαες πιθανότατα, θα  δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Giorgia Meloni η οποία, αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα εμπόδια, μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να του παραδώσει την πλήρη λίστα των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης