Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, o DAX +2% - Ώθηση από τη στροφή της κυβέρνησης Truss

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, o DAX +2% - Ώθηση από τη στροφή της κυβέρνησης Truss
Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε άνοδο 1,1% - Επαφές με κρατικό fund της Μέσης Ανατολής για κεφαλαιακή ενίσχυση
Σχετικά Άρθρα
Ώθηση από τη στροφή της βρετανικής κυβέρνησης λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο νέος υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt «ξήλωσε» τον μίνι προϋπολογισμό που προκάλεσε τριγμούς σε στερλίνα και ομόλογα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 2,2% στις 12.924 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1% στις 6.994 μονάδες.  
Στις 6.135 μονάδες με άνοδο 1,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 2,3% στις 21.796 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη υπεραποδίδει με κέρδη 1,6% στις 7.682 μονάδες.
Άνοδο 1% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street, εν μέσω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια ενισχύεται 0,5% στις 2.024 μονάδες.
Το φυσικό αέριο συνεχίζεται την πτωτική του τροχιά, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να υποχωρεί 4% στα 122 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,5% στα 92 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,6% στα 84,97 δολ. το βαρέλι.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα γ’ 3μηνου της Goldman Sachs

Η Goldman Sachs δημοσίευσε την Τρίτη αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, χάρη σε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα συναλλαγών.
Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 43% στα 3,07 δισ. δολάρια ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Refinitiv για 7,69 δολάρια.
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 12% στα 11,98 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κατά περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια.
Οι μειώσεις των κερδών και των εσόδων της Goldman ήταν αναμενόμενες, αφού η περσινή έκρηξη των IPO υποχώρησε φέτος.

Σε ύφεση ήδη η Γερμανία - Στα χαμηλά του 2008 παραμένει ο ZEW

Κοντά σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ παραμένει η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η ύφεση που προκλήθηκε από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας έχει ήδη ξεκινήσει στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε στο -59,2 τον Οκτώβριο από -61,9 τον προηγούμενο μήνα, καλύτερα από τις εκτιμήσεις, ωστόσο ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.
 «Αν και ο βασικός δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW αυξήθηκε τον Οκτώβριο, παραμένει σε πολύ χαμηλό επίπεδο, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών - ο οποίος συνδέεται στενότερα με το ΑΕΠ - μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.
Μαζί με άλλες έρευνες ο ZEW δείχνει σαφώς ότι η Γερμανία βρίσκεται πλέον σε ύφεση», σχολιάζει η Capital Economics.

Οι επόμενες κινήσεις της BoE

Η δραματική μεταστροφή μπορεί να οδηγήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να μην αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο όσο αναμενόταν, με τη Morgan Stanley να αναμένει τώρα αύξηση 75 μονάδων βάσης έναντι προηγούμενης εκτίμησής της για 100 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το Investing.com.
Η BoE είναι επίσης πιθανό να καθυστερήσει την πώληση κρατικών ομολόγων για να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη σταθερότητα στις αγορές ομολόγων, ανέφεραν οι Financial Times, με την Τράπεζα της Αγγλίας ωστόσο να διαψεύδει το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το ανακριβές.
Εξετάζοντας τον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Publicis σημείωσε άνοδο 3,3%, καθώς ο τρίτος μεγαλύτερος διαφημιστικός όμιλος στον κόσμο αύξησε για δεύτερη φορά φέτος τις ετήσιες προβλέψεις του.
Η μετοχή της Roche υποχωρούσε 0,8%, αφού οι τριμηνιαίες πωλήσεις της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 6%.
Η μετοχή της Swiss Re σημείωσε άνοδο 1,8% παρά το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αντασφαλιστής παγκοσμίως αναμένει απαιτήσεις άνω των 1,3 δισ. δολαρίων για την κάλυψη των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας Ιαν, με αποτέλεσμα πιθανή καθαρή ζημία 500 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο.
Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε άνοδο 1,1%, καθώς το Reuters ανέφερε ότι ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός έχει προσεγγίσει τουλάχιστον ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μέσης Ανατολής για κεφαλαιακή ενίσχυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης