Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η BoΕ νέα καθυστέρηση της πώλησης ομολόγων

Διαψεύδει η BoΕ νέα καθυστέρηση της πώλησης ομολόγων
H BoE είχε ήδη μεταθέσει την έναρξη του προγράμματος πώλησης μέρους των κρατικών ομολόγων που κατέχει
Σχετικά Άρθρα
Το δημοσίευμα των Financial Times για περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των πωλήσεων κρατικών ομολόγων που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου, διαψεύδει η Τράπεζα της Αγγλίας.
«Το ρεπορτάζ των FT ότι η BoE αποφάσισε να καθυστερήσει τις πωλήσεις gilts είναι ανακριβές», αναφέρει εκπρόσωπος της Bank of England.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα των FT

Το δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η BoE θα καθυστερήσει εκ νέου την πώληση των ομολόγων,
προκειμένου να συμβάλει στη σταθεροποίηση των αγορών κρατικών ομολόγων, μετά τον αποτυχημένο "μίνι" προϋπολογισμό της Βρετανίας, τον οποίο «ξήλωσε» ο νέος υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt.
Εν μέσω αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η BoE είχε ήδη μεταθέσει την έναρξη του προγράμματος πώλησης μέρους των κρατικών ομολόγων που κατέχει, ύψους 838 δισεκατομμυρίων λιρών, το οποίο αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.
Η λίρα κινείται σταθεροποιητικά στα 1,1353 δολ.
Οι FT ανέφεραν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της BoE είχαν καταλήξει στην άποψη ότι είναι απαραίτητη η νέα καθυστέρηση, αφού έκριναν ότι η αγορά των gilts ήταν πολύ προβληματική τις τελευταίες εβδομάδες, άποψη που υποστηρίχθηκε από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής.
Ο Διοικητής της BoE Andrew Bailey δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο ότι η κεντρική τράπεζα δεν χρησιμοποιεί το απόθεμα ομολόγων της ως ενεργό εργαλείο νομισματικής πολιτικής επί του παρόντος και ότι το Τραπεζικό Επιτόκιο αναφοράς της παραμένει το κύριο εργαλείο πολιτικής της.

Στροφή από την κυβέρνηση Truss μετά το φιάσκο

Οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται υπό πίεση από τότε που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng ανακοίνωσε στις 23 Σεπτεμβρίου τη σειρά φορολογικών περικοπών χωρίς να είναι κοστολογημένες.
Τη Δευτέρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt ακύρωσε το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού σχεδίου της πρωθυπουργού Liz Truss και μείωσε το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της ενέργειας, κάνοντας μια ιστορική στροφή πολιτικής για να προσπαθήσει να ανακόψει τη δραματική απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης