Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Για 10 χρόνια ακόμη υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ - Οι 2 μετοχές που θα προστατέψουν τους επενδυτές

Bank of America: Για 10 χρόνια ακόμη υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ - Οι 2 μετοχές που θα προστατέψουν τους επενδυτές
Αν η BofA έχει δίκιο, οι ενεργειακές μετοχές μπορεί να δουν ακόμη καλύτερες μέρες
Παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ο πληθωρισμός στη χώρα εξακολουθεί να είναι υψηλός.
Οι τιμές καταναλωτή τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 8,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Ο υψηλός πληθωρισμός όχι μόνο διαβρώνει την αγοραστική δύναμη του χρήματος, αλλά σημαίνει επίσης ότι η Fed πιθανότατα θα παραμείνει στην τροχιά σύσφιξης της πολιτικής της.
Και αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για τη χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με την Bank of America.

Θα επιστρέψει ο πληθωρισμός στο φυσιολογικό σύντομα;

Η Bank of America δεν θεωρεί ότι θα ομαλοποιηθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή.
"Ιστορικά, χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 χρόνια για να επιστρέψει μια ανεπτυγμένη οικονομία στον πληθωρισμό του 2%, μόλις ξεπεραστεί το όριο του 5%", αναφέρει η τράπεζα σε πρόσφατο σημείωμά της.
Η BofA υπογραμμίζει τον επίμονο πληθωρισμό των μισθών, τη γήρανση του πληθυσμού και την υποεπένδυση στην ενέργεια ως λόγους για τους οποίους τα επίπεδα τιμών θα παραμείνουν αυξημένα.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της BofA, οι τιμές του πετρελαίου θα είναι κατά μέσο όρο 100 δολάρια ανά βαρέλι το επόμενο έτος.
Αν η BofA έχει δίκιο, οι ενεργειακές μετοχές μπορεί να δουν ακόμη καλύτερες μέρες.
Επομένως, είναι ο κλάδος που θεωρεί ότι θα υπεραποδώσει σε αυτό το περιβάλλον.

Ποιες μετοχές θα υπεραποδώσουν

Η Exxon Mobil είναι ένας τεράστιος πετρελαϊκός όμιλος με κεφαλαιοποίηση άνω των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ενώ η ευρύτερη αγορά βρίσκεται βαθιά στο κόκκινο το 2022, οι μετοχές της Exxon έχουν σημειώσει άνοδο 58% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αρέσει στους επενδυτές η μετοχή: ο πετρελαιοπαραγωγός γίγαντας παράγει κέρδη και ταμειακές ροές σε αυτό το περιβάλλον τιμών εμπορευμάτων.
Η Bank of America έχει αξιολόγηση "buy" για την Exxon και τιμή-στόχο στα 123 δολάρια.
Δεδομένου ότι οι μετοχές διαπραγματεύονται γύρω στα 100 δολάρια αυτή τη στιγμή, η τιμή-στόχος υποδηλώνει δυνητική άνοδο 23%.
Η ConocoPhillips είναι άλλος ένας μεγάλος παίκτης στον τομέα της ενέργειας.
Είχε αποδεδειγμένα αποθέματα 6,1 δισεκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου και παρήγαγε 1.567 χιλιάδες βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα το 2021.
Ακριβώς όπως η Exxon, η ConocoPhillips υπεραποδίδει χάρη στις ισχυρές τιμές της ενέργειας.
Το β' τρίμηνο του 2022, η μέση τιμή της εταιρείας ήταν 88,57 δολάρια ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου - μια αύξηση 77% από τα 50,03 δολάρια ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου το β' τρίμηνο του 2021.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη της ConocoPhillips ανήλθαν σε 5,1 δισ. δολάρια για το β' τρίμηνο, τριπλασιάζοντας τα 1,7 δισ. δολάρια που κέρδισε την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι μετοχές της ConocoPhillips έχουν ήδη σημειώσει άνοδο 61% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα και η Bank of America βλέπει περαιτέρω άνοδο στον ορίζοντα.
Η τράπεζα έχει αξιολόγηση "buy" για την εταιρεία και τιμή-στόχο τα 140 δολάρια - περίπου 34% πάνω από το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης