Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές ΗΠΑ για ιρανικά drones, πυραύλους και όπλα – Πολύ σοβαρός κίνδυνος η συμμαχία Ρωσίας – Ιράν

Απειλές ΗΠΑ για ιρανικά drones, πυραύλους και όπλα – Πολύ σοβαρός κίνδυνος η συμμαχία Ρωσίας – Ιράν
Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε σε κυρώσεις ή σε μέτρα κατά των βασικών υπευθύνων αναφέρουν οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Να επιβάλλουν κυρώσεις σε όσα κράτη ή επιχειρήσεις συνεργάζονται με το Ιράν για την κατασκευή drones ή πυραύλων και μεταφέρουν όπλα από το Ιράν στη Ρωσία απειλούν οι ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν πως η ενίσχυση της συμμαχίας Ρωσίας – Ιράν αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για όλο τον πλανήτη.
«Κάθε πρόσωπο που ασκεί δραστηριότητα με το Ιράν ως προς την ανάπτυξη drones ή βαλλιστικών πυραύλων, ή (συμμετέχει στη) μεταφορά όπλων από το Ιράν προς τη Ρωσία, καλά θα έκανε να προσέχει.
Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε κυρώσεις ή να λάβουν μέτρα σε βάρος των βασικών υπεύθυνων.
Η ενίσχυση της συμμαχίας ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν θα έπρεπε να θεωρείται από τον κόσμο ολόκληρο (...) πολύ σοβαρός κίνδυνος» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department.
Μάλιστα ο Αμερικάνος αξιωματούχος είπε πως ορισμένα από τα ιρανικά UAV που πωλήθηκαν στη Ρωσία, παρουσίασαν δυσλειτουργίες, αναφέροντας πως η Ρωσία αναγκαστικά στράφηκε σε χώρες ελάχιστα αξιόπιστες, όπως το Ιράν, για να προμηθευτεί στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμό, λόγω της τεράστιας πίεσης που δέχεται στο μέτωπο.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι η πώληση ιρανικών drones στη Ρωσία παραβιάζει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την οποία επικυρώθηκε η διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης