Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: θα σταματήσει να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στη Ρωσία το πρώτο τρίμηνο του 2023

Citigroup: θα σταματήσει να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στη Ρωσία το πρώτο τρίμηνο του 2023
Η τράπεζα δεν αναμένει ότι το κόστος που σχετίζεται με τον τερματισμό των εργασιών στη Ρωσία θα είναι σημαντικό.
Σχετικά Άρθρα
Η Citigroup σχεδιάζει να σταματήσει να παρέχει σχεδόν όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες στη Ρωσία έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, όπως προκύπτει από την έκθεση της τράπεζας.
«Συνεχίζουμε να μειώνουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία και το επόμενο τρίμηνο θα καταργήσουμε σταδιακά σχεδόν όλες τις θεσμικές τραπεζικές υπηρεσίες που προσφέρουμε.
Για να είμαστε σαφείς, σκοπεύουμε να καταργήσουμε σταδιακά την παρουσία μας σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Citi, Τζέιν Φρέιζερ.
Στη συνέχεια, η έκθεση αναφέρει ότι η Citi θα διεξάγει στη Ρωσία μόνο εργασίες που είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση των υπόλοιπων νομικών και ρυθμιστικών της υποχρεώσεων.
Προς το παρόν, η τράπεζα δεν αναμένει ότι το κόστος που σχετίζεται με τον τερματισμό των εργασιών στη Ρωσία θα είναι σημαντικό.

Το ιστορικό της αποχώρησης

Στις 25 Αυγούστου, η Citigroup ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη λιανική και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της στη Ρωσία.
Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είπε ότι η έξοδος από τη χώρα θα κόστιζε περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο ενάμιση χρόνο.
Σύμφωνα με την έκθεση της Citi για το τρίτο τρίμηνο του 2022, τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση στα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα της Citi μειώθηκαν κατά 25% στα 3,47 δισεκατομμύρια δολάρια από 4,64 δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης