Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 25% στα καθαρά κέρδη της Citigroup το γ' 3μηνο του 2022 - Αυξήθηκαν οι προβλέψεις

tags :
Πτώση 25% στα καθαρά κέρδη της Citigroup το γ' 3μηνο του 2022 - Αυξήθηκαν οι προβλέψεις
Η μείωση των κερδών προήλθε εν μέρει από την αύξηση των προβλέψεων κατά 370 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου
Η Citigroup ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο, αλλά τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε ετήσια βάση.
Η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα ύψους 18,51 δισ. δολαρίων έναντι 18,25 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Το ποσοστό αυτό ήταν αυξημένο κατά 6% σε ετήσια βάση.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση.
Η Citi ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,63 δολαρίων, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτά είναι συγκρίσιμα με τις εκτιμήσεις.
Η μείωση των κερδών προήλθε εν μέρει από την αύξηση των προβλέψεων κατά 370 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι αποδέσμευσης άνω του 1 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.
Στο μέτωπο των συναλλαγών, η Citigroup ανακοίνωσε έσοδα ύψους 3,06 δισ. δολαρίων από σταθερό εισόδημα και 1,01 δισ. δολαρίων από μετοχές.
Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 3,19 δισ. δολάρια και 965 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με το StreetAccount.

Προβληματισμός για το outlook

Το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο μάχονται τον πληθωρισμό, θα μπορούσε να δυσχεράνει τις προσπάθειες της Jane Fraser για ανάκαμψη της Citigroup.
Η Fraser ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τις αγορές λιανικής τραπεζικής εκτός των ΗΠΑ και να θέσει μεσοπρόθεσμους στόχους απόδοσης τον Μάρτιο.
Ακόμη και μετά την αναδιάρθρωσή της, η Citigroup έχει περισσότερες δραστηριότητες στο εξωτερικό από τους ανταγωνιστές της, γεγονός που την καθιστά πιο εκτεθειμένη στις επιβραδυνόμενες οικονομίες, καθώς οι επιπτώσεις της ανόδου του δολαρίου ΗΠΑ επηρεάζουν όλο τον κόσμο.
Όπως και ο υπόλοιπος κλάδος, η Citigroup αντιμετωπίζει επίσης μια απότομη μείωση των εσόδων της επενδυτικής τραπεζικής, η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από την αναμενόμενη ενίσχυση των αποτελεσμάτων των συναλλαγών στο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης