Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ράλι στη Wall - Ο DAX στο +1,2%

Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ράλι στη Wall - Ο DAX στο +1,2%
Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι στη Wall, παρά το αρχικό σοκ για τον πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα
Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι στη Wall Street, η οποία αντίστρεψε το κλίμα, παρά το αρχικό σοκ που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1% στις 12.483 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 6.936 μονάδες, εν μεσω πολιτικής θύελλας.
Στις 5.955 μονάδες με άνοδο 1,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,3% στις 21.054 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη υπεραποδίσει με κέρδη 1,5% στις 7.463 μονάδες.
Άνοδο 0,2% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια υποχωρεί 0,2% στις 1.950 μονάδες.
Το φυσικό αέριο συνεχίζεται την πτωτική του τροχιά, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να υποχωρεί 1,8% στα 150 ευρώ.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,2% στα 94,55 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,1% στα 89,22 δολ. το βαρέλι.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Γαλλίας επιβραδύνθηκε τον Σεπτέμβριο στο 6,2% σε ετήσια βάση. Σε επίπεδο μήνα, υποχώρησε κατά 0,5%.

Ευρωζώνη: Εμπορικό έλλειμμα - ρεκόρ στα 50,9 δισ. ευρώ τον Αύγουστο 2022

To μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα από το 2015 κατέγραψε η Ευρωζώνη τον Αύγουστο 2022, καθώς οι υψηλές τιμές της ενέργειας αύξησαν τον λογαριασμό των εισαγωγών.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat) ανέφερε ότι το ισοζύγιο του εμπορίου αγαθών της Ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο τον Αύγουστο ήταν στο κόκκινο κατά σχεδόν 51 δισεκατομμύρια ευρώ, το υψηλότερο έλλειμμα που έχει καταγράψει ποτέ το μπλοκ από τότε που η Λιθουανία προσχώρησε σε αυτό τον Ιανουάριο του 2015 για να γίνει το 19ο μέλος του.
Το έλλειμμα διογκώθηκε από τον Ιούλιο, όταν είχε διαμορφωθεί στα 34 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας τον δέκατο συνεχή μήνα αρνητικού ισοζυγίου, σε μια σημαντική αλλαγή για το εμπορικό μπλοκ, το οποίο ιστορικά κατέγραφε μεγάλα πλεονάσματα.

Ράλι στην Ασία

Άνοδο κατέγραψαν οι ασιατικές μετοχές την Παρασκευή, ακολουθώντας την ανάκαμψη στη Wall Street, αν και οι traders παρέμειναν επιφυλακτικοί για την αντιστροφή των κερδών, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ «δείχνουν» hawkish κινήσεις από τη Federal Reserve.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας άνοδο άνω του 3% ο καθένας, καθώς ανέκαμψαν από τις ραγδαίες απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Ωστόσο, ο δείκτης Hang Seng εξακολουθούσε να χάνει σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα, μετά την πτώση των μεγάλων τεχνολογικών μετοχών λόγω των φόβων για νέους περιορισμούς των ΗΠΑ στις προμήθειες κινεζικών τσιπ, σύμφωνα με το Investing.com.

Ανάκαμψη στην Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν επίσης από τις πρόσφατες απώλειες, με τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite να προσθέτουν 2,2% και 1,7% αντίστοιχα.
Όμως και οι δύο δείκτες θα κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα, καθώς οι μεγάλες μετοχές που είναι εκτεθειμένες στους ημιαγωγούς κατέγραψαν ισχυρές απώλειες μετά το μπλοκάρισμα της πρόσβασής τους σε βασική τεχνολογία από τις ΗΠΑ.
Οι ανησυχίες σχετικά με την επιδημία COVID στη Σαγκάη επιβάρυναν επίσης το κλίμα, καθώς οι αγορές φοβήθηκαν νέα μέτρα αποκλεισμού στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.
Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν επίσης ότι, ενώ ο κινεζικός πληθωρισμός αυξήθηκε όπως αναμενόταν, ο πληθωρισμός εργοστασιακών τιμών παρέμεινε υποτονικός τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας συνεχιζόμενη αδυναμία στον τομέα της μεταποίησης.
Άλλα τεχνολογικά βαριά χρηματιστήρια στην Ασία ανακάμπτουν επίσης από τις έντονες απώλειες αυτής της εβδομάδας.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε άλμα 2,7%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 2,3%.
Ωστόσο και οι δύο δείκτες θα κλείσουν με εβδομαδιαία πτώση, με τον δείκτη της Ταϊβάν να υποχωρεί σχεδόν 4%.
Η Taiwan Semiconductor Manufacturing, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, υποχώρησε πάνω από 9% αυτή την εβδομάδα λόγω των φόβων για περιορισμό των αποστολών της στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης