Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Ράλι στις αγορές με ώθηση από τη Wall αλλά και επιφυλακτικότητα για τη συνέχεια - Ο Nikkei +3,2%

Ασία: Ράλι στις αγορές με ώθηση από τη Wall αλλά και επιφυλακτικότητα για τη συνέχεια - Ο Nikkei +3,2%
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο κατέγραψαν οι ασιατικές μετοχές την Παρασκευή, ακολουθώντας την ανάκαμψη στη Wall Street, αν και οι traders παρέμειναν επιφυλακτικοί για την αντιστροφή των κερδών, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ «δείχνουν» hawkish κινήσεις από τη Federal Reserve.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας άνοδο άνω του 3% ο καθένας, καθώς ανέκαμψαν από τις ραγδαίες απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Ωστόσο, ο δείκτης Hang Seng εξακολουθούσε να χάνει σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα, μετά την πτώση των μεγάλων τεχνολογικών μετοχών λόγω των φόβων για νέους περιορισμούς των ΗΠΑ στις προμήθειες κινεζικών τσιπ, σύμφωνα με το Investing.com.

Ανάκαμψη στην Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν επίσης από τις πρόσφατες απώλειες, με τους δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite να προσθέτουν 2,2% και 1,7% αντίστοιχα.
Όμως και οι δύο δείκτες θα κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα, καθώς οι μεγάλες μετοχές που είναι εκτεθειμένες στους ημιαγωγούς κατέγραψαν ισχυρές απώλειες μετά το μπλοκάρισμα της πρόσβασής τους σε βασική τεχνολογία από τις ΗΠΑ.
Οι ανησυχίες σχετικά με την επιδημία COVID στη Σαγκάη επιβάρυναν επίσης το κλίμα, καθώς οι αγορές φοβήθηκαν νέα μέτρα αποκλεισμού στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.
Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν επίσης ότι, ενώ ο κινεζικός πληθωρισμός αυξήθηκε όπως αναμενόταν, ο πληθωρισμός εργοστασιακών τιμών παρέμεινε υποτονικός τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας συνεχιζόμενη αδυναμία στον τομέα της μεταποίησης.
Άλλα τεχνολογικά βαριά χρηματιστήρια στην Ασία ανακάμπτουν επίσης από τις έντονες απώλειες αυτής της εβδομάδας.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε άλμα 2,7%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 2,3%.
Ωστόσο και οι δύο δείκτες θα κλείσουν με εβδομαδιαία πτώση, με τον δείκτη της Ταϊβάν να υποχωρεί σχεδόν 4%.
Η Taiwan Semiconductor Manufacturing, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, υποχώρησε πάνω από 9% αυτή την εβδομάδα λόγω των φόβων για περιορισμό των αποστολών της στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης