Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα με βελτιωμένες συναλλαγές – Στο επίκεντρο τα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα με βελτιωμένες συναλλαγές – Στο επίκεντρο τα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την πρώτη αντίσταση και να κινηθεί προς τις 840 μονάδες. Δείχνει όρεξη στο ξεκίνημα, αν και οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν αυξημένη μεταβλητότητα και κινούνται με μικρότερη άνοδο συγκριτικά με το ξεκίνημα. Δεν κυνηγάμε τιμές, θέτουμε στόχους και περιμένουμε. Ο τζίρος βελτιωμένος έναντι των άλλων ημερών, λόγω φυσικά της χθεσινής πορείας της Wall Street.

Τι γύρισμα και αυτό! Να βλέπεις το παράγωγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση να κάνει κίνηση ασανσέρ και τελικά να ανοίγει η αγορά με απώλειες και να φτάνει να καταγράφει ράλι στο κλείσιμο. Η υπερβολική πίεση καμιά φορά φέρνει και τέτοιες κινήσεις. Περιμένουμε τη συνέχεια…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο άνω του 2% ο δείκτης των τραπεζών στα πρώτα λεπτά. Ξεχωρίζει η Εθνική η οποία κινείται πάνω από 3,30 ευρώ και ακολουθεί η Alpha η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τα 0,90 ευρώ. Καλή κίνηση και από τις δύο άλλες συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Πέρασμα πάνω από τα 11 ευρώ και με άνοδο 2,22% στα πρώτα λεπτά.

COCA COLA: Βάζει πλάτη και η συγκεκριμένη καθώς ενισχύεται άνω του 2% και μάλιστα βλέπουμε μεγάλες εντολές αγοράς. Στα πρώτα λεπτά έχει κάνει πάνω από 8 χιλ. τεμάχια και υπάρχει εντολή αγοράς άνω των 2 χιλ. τεμαχίων στα 20,56 ευρώ.

ΟΛΠ: Πάνω από τα 15 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η μόνη με απώλειες αλλά οριακές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ίσως λόγω της χθεσινής μεγάλης ανόδου.

ΔΕΗ: Βγάζει και αυτή αντίδραση. Μπαίνει και σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα σύντομα.

AUTOHELLAS (απάντηση): Η αλήθεια είναι πως την έχουμε αφαιρέσει καιρό τώρα από τις επιλογές μας και σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα. Βελτίωσε τα μεγέθη στο μεσοδιάστημα, ενώ θα λέγαμε πως όποιος την παρακολουθεί πολλά χρόνια θα έχει καταλάβει πως μόνο τα τελευταία έχει πιάσει πιο λογικές αποτιμήσεις. Για πολλά χρόνια (και εννοούμε αρκετά χρόνια πίσω) έπαιζε με ελκυστικούς δείκτες και κανείς δεν την ακουμπούσε. Τώρα ασχολήθηκαν κάποιοι περισσότερο και ανέκαμψε. Η ουσία είναι πως θέλουμε να δούμε την πορεία του τρίτου τριμήνου και ειδικά τις ταμειακές ροές.

Λόγω της περιόδου θα θέλαμε να δούμε μείωση του καθαρού δανεισμού. Θα δώσει 1 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου, δηλαδή εκροή 48 εκατ. ευρώ και έχει δώσει και μέρισμα 0,46 ευρώ, δηλαδή άλλα 20 εκατ. ευρώ. Με το ταμείο που είχε στο εξάμηνο το καλύπτει και άνετα το πρόσθετο ποσό, αλλά θα πήγαινε ο καθαρός δανεισμός πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ. Επίσης για να μην κρυβόμαστε θα θέλαμε και καλύτερο σημείο εισόδου, αν και είναι τόσο «σφιχτό» το παίξιμο της μετοχής που θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ σοβαρό στις οικονομίες συνολικά για να πέσει και η συγκεκριμένη.

ΒΥΤΕ: Στις 26 Οκτωβρίου σταματάει η διαπραγμάτευση της μετοχής.

INTRACOM: Νέες αγορές μετοχών από insider, αυτή τη φορά από τον Σωκράτη Κόκκαλη, εξωχρηματιστηριακά. Απέκτησε 1,35 εκατ. μετοχές.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 0,85 ευρώ με άνοδο 3,41% και όγκο πάνω από 7 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι λίγα για τη συγκεκριμένη με δεδομένο το παρελθόν της… Έρχεται η εξαγορά και βέβαια το τίμημα είναι αυτό που θα δείξει που θα πάει η τιμή.

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Η αγορά ξεκίνησε με ελάχιστες μετοχές να υποχωρούν. Συγκεκριμένα μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης υποχωρούν 4. Attica Group, Ιατρικό Αθηνών, ΕΥΔΑΠ και Ανδρομέδα, όλες με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης