Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με την προσοχή στραμμένη στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με την προσοχή στραμμένη στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Από τις αγορές του εξωτερικού και σήμερα η κατεύθυνση με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Η εκτίμηση είναι για 8,1%. Σταθεροποιητικά με ανοδικές κάπως διαθέσεις και στο σημερινό ξεκίνημα λόγω των ήπιων μεταβολών στο εξωτερικό. Ο τζίρος βέβαια και πάλι εξαιρετικά χαμηλός. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά μας έχει πέσει στα Τάρταρα.

Όταν βλέπεις μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κάνει πρώτη πράξη με 1 τεμάχια (η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχουν πολλά για σχολιασμό. Τα μισά blue chips είχε στα πρώτα δέκα λεπτά όγκους για γέλια. Φυσικά και η χειραγώγηση των δεικτών είναι εξαιρετικά εύκολη με τέτοιους όγκους.

DAX 40: Ξεκίνησε σήμερα με απώλειες για έβδομα συνεχόμενη συνεδρίαση ο βασικός δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου, αλλά στη συνέχεια έδειξε διαθέσεις για συσσώρευση και ήπια άνοδο. Μέχρι χθες είχε απώλειες από την αρχή του έτους 24%.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Αρκετός ο θόρυβος τις τελευταίες μέρες για την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Η τιμή του ξεπέρασε αυτή της βενζίνης προκαλώντας προβληματισμό στους καταναλωτές. Ασυνήθιστο πράγματι και είναι μία επιπλέον επιβάρυνση όσων έχουν αυτοκίνητα με καύσιμο το πετρέλαιο, αλλά δίνει και την εικόνα που επικρατεί στο θέρμανσης. Όσοι είχαν παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη των εταιρειών διύλισης, υπήρξαν ερωτήματα τότε για τα περιθώρια και είχε πει η διοίκηση της Motor Oil για το συγκεκριμένο περιθώριο φωτογραφίζοντας την τάση. Βέβαια, τότε δεν είχαμε δει αυτό το ξέσπασμα στην τιμή και δεν δόθηκε σημασία. Η ζήτηση έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού και πολλές εταιρείες άλλαξαν καύσιμο και από φυσικό αέριο πήγαν σε πετρέλαιο. Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Ίσως και οι εταιρείες διύλισης να το παρακάνουν κάπως…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δραστήρια η Eurobank στο ξεκίνημα, η οποία χθες είχε δυνατές πωλήσεις και ενισχύεται τώρα περίπου 1,5%. Μικρότερη η άνοδος για τις άλλες 3 συστημικές. Ο τραπεζικός δείκτης στο +0,96% και αυτός δίνει άνοδο στο γενικό δείκτη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κοιτάζει τα 15 ευρώ αν και με χαμηλό όγκο.

ΔΕΗ: Αδιάφορο το δικό της ξεκίνημα, πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.

ΕΥΔΑΠ (απάντηση): Όπως και να το κάνεις ήταν ένα «χαστούκι» προς την Κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ. Προφανώς από προχειρότητα, ή επειδή δε γνωρίζουν κάποιοι πήγαν να αλλάξουν το ποιος διαχειρίζεται και συντηρεί το δίκτυο. Αν ήθελε η κυβέρνηση, ας τραβούσε μία αποτίμηση να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ και να κάνει κάτι αντίστοιχο όπως έκανε και με τη ΔΕΗ. Δεν είναι και κάτι που δεν έχει γίνει. Πολλές χώρες λειτουργούν έτσι. Άλλος το δίκτυο, άλλος το προϊόν. Αλλά αντί να την πληρώσουν ήθελαν να της πάρουν το ταμείο.

INTERTECH: Με μικρό όγκο και μεγάλη απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή η μετοχή. Στο +7,82% και στα 0,9380 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Με μικρές απώλειες το δικό της άνοιγμα.

CENERGY: Κατακόρυφη πτώση όγκων στη συγκεκριμένη το τελευταίο διάστημα. Όχι πως είναι η μόνη βέβαια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αδιάφορη η πορεία της στο ταμπλό εδώ και καιρό. Στα θετικά ότι συσσωρεύει λίγο κάτω από τα 1,80 ευρώ, αλλά έχοντας χάσει την ευκαιρία να δει καλύτερα επίπεδα όταν έτρεχαν τα ναύλα.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Διαβάστε σε άλλο θέμα στη στήλη την επικαιροποίηση των επιλογών, τις μετοχές που ξεχωρίσαμε ως τις πιο ελκυστικές με βάση τις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου. Δείτε εδώ 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης