Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το πενιχρό επενδυτικό ενδιαφέρον αποτυπώνεται όχι μόνο στο τζίρο και στη συμμετοχή των επενδυτών, αλλά και στη διάθεση ακόμη και των επαγγελματιών να συζητήσουν χρηματιστηριακά θέματα. Πλέον δεν πουλάει και τόσο το χρηματιστήριο και έχουν μείνει λιγοστοί που ασχολούνται καθημερινά. Όσοι βέβαια, λόγω δουλειάς, παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες τα όσα διαδραματίζονται στην αγορά, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Έχουμε δει και χειρότερα…

Με όσους έχουν μείνει λοιπόν, το Χ.Α. και σήμερα θα λάβει τάση από τις ξένες αγορές. Ο τζίρος αναμένεται χαμηλός και ίσως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να μας κρατήσουν σε ένα καλύτερο επίπεδο. Στα θετικά το γεγονός ότι δεν έχουμε δει μεγάλες εντολές πώλησης λόγω της πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών. Στάση αναμονής θα λέγαμε ότι παρατηρούμε και μία διολίσθηση. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπιες απώλειες, για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση και αργότερα άρχισαν να τις διευρύνουν.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με μικρή άνοδο και τις γνωστές αντοχές. Λέμε για αντοχές και πράγματι το Χ.Α. έχει μικρότερες από απώλειες έναντι των ξένων από την αρχή του έτους, αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμείς δεν είδαμε το πάρτι που έγινε διεθνώς. Κρατάει τις 810 μονάδες, δικαιολογεί και μία αντίδραση λόγω τεχνικών επιπέδων.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δεν ξεχωρίζει κάποια μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης στα πρώτα λεπτά. Λογικά οι τράπεζες θα πρέπει να βάλουν λίγη πλάτη σήμερα και βλέπουμε από ΑΛΦΑ και ΕΤΕ μία καλύτερη διάθεση. Επίσης η Jumbo, η οποία πιέστηκε χθες προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Ο ΟΤΕ επίσης βοηθάει. Έχει και το θέμα διαγραφής ιδίων μετοχών, που βελτιώνει τη θέση των μετόχων και περισσότερο του μεγαλύτερου (D.T.). Η Coca Cola υποχωρεί και ίσως μας επηρεάσει. Η ΔΕΗ προσπαθεί επίσης να δώσει αντίδραση.

ΑΔΜΗΕ: Πολλές φορές έχουμε δει καλό άνοιγμα αλλά στη συνέχεια χάνεται το ενδιαφέρον. Ελπίζουμε σε κάτι διαφορετικό σήμερα. Στο +1,51% και στα 1,61 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Την έφτασαν χθες στα 7 ευρώ. Προφανώς και πρέπει να δούμε ξανά τα θεμελιώδη, γιατί αν κρατήσει καιρό η ενεργειακή κρίση, θα δούμε συνέχιση των κακών αποτελεσμάτων. Βέβαια υπάρχει «λίπος» που μπορεί να κάψει και να αντέξει, ενώ μπορεί παρά την πίεση στα μεγέθη να δίνει κάτι στους μετόχους της.

ΕΧΑΕ: Με χαμηλό όγκο ξεκίνησε κάτω από τα 3 ευρώ. Στα 180 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο άνοιγμα έκανε πακέτο 222 χιλ. τεμαχίων συνολικού τζίρου 3,2 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τις συνολικές συναλλαγές.

AUTOHELLAS: Αρκετά δραστήρια το τελευταίο διάστημα. Σημαντική εξαγορά που προφανώς θα ενισχύσει το τζίρο, ανακοίνωσε πριν από λίγο. Αναλαμβάνει εισαγωγή και διανομή σημαντικών μαρκών στην Ελλάδα. Στις 14/10 η γενική συνέλευση για την επιστροφή 1 ευρώ ανά μετοχή. Μας φαίνεται κάπως μεγάλη η διανομή, αλλά ίσως οι ταμειακές ροές του τρίτου τριμήνου να το επιτρέπουν.

QUEST: Πέριξ των 4 ευρώ κινείται ξανά η μετοχή. Με απώλειες σήμερα και μικρό όγκο και συγκεκριμένα στα 4,04 ευρώ. Εκεί έχει δυνατό αγοραστή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Άνοιξε με 28 τεμάχια στα 0,53 ευρώ και βγήκε αμέσως πωλητής σημαντικά χαμηλότερα, οδηγώντας τον τίτλο σε δημοπρασία.

AS COMPANY: Με 10 τεμάχια στο +4,17% και στα 2 ευρώ. Καλοί πωλητές στη συγκεκριμένη τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης