Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ο Ίαν έπνιξε τις ασφαλιστικές, σαρώνει τις τιμές των ομολόγων

Ο Ίαν έπνιξε τις ασφαλιστικές, σαρώνει τις τιμές των ομολόγων
Ευοίωνες δεν θα είναι οι προοπτικές των ομολόγων καταστροφών τις επόμενες εβδομάδας…
Σχετικά Άρθρα

Τις τιμές των ομολόγων καταστροφών (cat bonds) χτύπησε ο τυφώνας ΙΑΝ, σαρώνοντας ότι έβρισκε στο πέρασμα του.
Ευοίωνες δεν θα είναι οι προοπτικές των ομολόγων καταστροφών τις επόμενες εβδομάδας, η μεταβλητότητα θα κυριαρχεί.
Οι άνεμοι δύσκολα κοπάσουν με τις τιμές των ομολόγων να σκαμπανεβάζονται και μέσα στο 2023, ανάλογα με τους μακροοικονομικούς παράγοντες.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, ανοικτό το ενδεχόμενο ανόδου των ζημιών

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οι ασφαλισμένες ζημιές από τυφώνα και πλημμύρες θα κυμανθούν μεταξύ 31 και 53 δισεκατομμύρια δολάρια με ανοδικές προοπτικές.
Οι ασφαλισμένες ζημιές από τους ανέμους μέχρι στιγμής υπολογίζονται μεταξύ 22 και 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον 1 με 2 δισεκατομμύρια στη Νότια Καρολίνα και περίπου 500 εκατομμύρια σε άλλες Πολιτείες.
Όσον αφορά τις πλημμύρες το εύρος των ασφαλισμένων ζημιών κυμαίνεται από 8 έως και 16 εκατομμύρια στην Πολιτεία της Φλόριντας, λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Νότια Καρολίνα και λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε άλλες Πολιτείες.
Οι ζημιές που προήλθαν συνδυαστικά από τους ανέμους και τις πλημμύρες εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 30 και 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την CoreLogic. Στη Νότια Καρολίνα το εύρος από 1 δισεκατομμύρια δολάρια έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια, και λίγο λιγότερο των 2 δισεκατομμυρίων για άλλες Πολιτείες.

Η σκοπιά της Mooyd’s και οι προβλέψεις για το κρατικό μοντέλο ασφάλισης

Υψηλότερες αξίες ζημιών δίνει η RMS της Moodys όπου εκτιμά ότι οι ασφαλισμένες ζημιές θα ξεκινήσουν από 53 δισεκατομμύρια μέχρι και 74 δισεκατομμύρια. Οι αναλυτές της Moodys υπολογίζουν ότι η μπίλια θα κάτσει κάπου στην μέση, στα 67 δισεκατομμύρια που είναι και το υψηλότερο επίπεδο προβλέψεων του κλάδου για ζημιές.
Το ύψος του ποσού αυτού δεν εξαιρεί τις ζημιές που αναλαμβάνει το Κρατικό Πρόγραμμα Ασφάλισης έναντι ζημιών. Συνολικά οι ζημιές για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορεί να φτάσουν τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το μοντέλο της Moody’s υπολογίζει ζημιές από περιουσία, είδη εσωτερικού χώρους, διακοπές επιχειρησιακών λειτουργιών, εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις, ζημιές σε αυτοκίνητα, υποδομές, θαλάσσια σκάφη.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης