Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κενό η προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +0,1%, το Μιλάνο -0,6%

Στο κενό η προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX στο +0,1%, το Μιλάνο -0,6%
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες στις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ανάκαμψη στις αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αξιολογούν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων και τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1% στις 12.526 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει  πτώση 0,7% στις 7.006 μονάδες.
Στις 5.975 μονάδες με πτώση 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,6% στις 21.192 μονάδες, στον απόηχο της προειδοποίησης από τη Moody's για υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,3% στις 7.560 μονάδες.
Οριακές μεταβολές σημειώνουν και τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια ενισχύεται 0,8% στις 2.046 μονάδες.
Το φυσικό αέριο επέστρεψε σε ανοδική τροχιά, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να ενισχύεται 5% στα 183 ευρώ.
Ανοδικά παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη μείωση παραγωγής από τον OPEC+ κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
To brent ενισχύεται 0,6% στα 93,9 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,5% στα 88,22 δολ. το βαρέλι.

Αύριο Παρασκευή, αναμένονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς και η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στην Πράγα για την ενέργεια.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Credit Suisse σημειώνει άνοδο 4,2%, μετά την αναβάθμιση της ελβετικής τράπεζας από την JP Morgan σε "neutral" από "underweight".
Δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η ελβετική τράπεζα, η οποία βρίσεται στο μάτι του κυκλώνα το τελευταίο διάστημα, διερευνά την πώληση του Mandarin Oriental Savoy Zurich.

Ευρωζώνη: Πτώση 2% τον Αύγουστο 2022 σε ετήσια βάση

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη, υποδεικνύοντας αδυναμία στην καταναλωτική ζήτηση και ενισχύοντας τις ενδείξεις για επερχόμενη ύφεση.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 2% σε ετήσια βάση.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία πτώση 0,4% και μείωση 1,7% σε ετήσια βάση.
Η πτώση των λιανικών πωλήσεων ενισχύει τις ενδείξεις ότι η ευρωζώνη είναι πιθανό να εισέλθει σε ύφεση τα επόμενα τρίμηνα,λόγω του ενεργειακού σοκ.
Η μείωση των πωλήσεων τον Αύγουστο ήρθε παρά τη ραγδαία αύξηση του όγκου των πωλήσεων καυσίμων αυτοκινήτων κατά την περίοδο των διακοπών, ο οποίος αυξήθηκε κατά 3,2% σε μηνιαία βάση και κατά 5,1% σε ετήσια βάση, αλλά δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων τροφίμων και ποτών και των αγορών μέσω διαδικτύου ή ταχυδρομικών παραγγελιών.

Γερμανία: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η πτώση (-2,4%) στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο 2022

 πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τις παραγγελίες μεγάλης κλίμακας να δέχονται ισχυρό πλήγμα, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Πέμπτη.
Οι νέες παραγγελίες στη μεταποίηση μειώθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανέφερε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πτώση 0,7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Εν τω μεταξύ, η Destatis αναθεώρησε προς τα πάνω την ένδειξη για τον Ιούλιο, από την προηγουμένως αναφερθείσα μείωση 1,1% σε αύξηση 1,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης