Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρωσία): Δεν βιώνουμε ακόμα με τις ΗΠΑ μια δεύτερη κουβανική πυραυλική κρίση

Antonov (Ρωσία): Δεν βιώνουμε ακόμα με τις ΗΠΑ μια δεύτερη κουβανική πυραυλική κρίση
Αβάσιμα τα σενάρια για προληπτικό χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είπε ο Antonov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο της κρίσης που βίωσαν τη δεκαετία του ’60 με την κουβανική πυραυλική κρίση διατύπωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος επισήμανε πως οι Ρώσοι διπλωμάτες καθιστούν σαφές στους Αμερικάνους συναδέλφους τους πως η Ρωσία θα υπερασπιστεί την Κριμαία και τις προσφάτως προσαρτηθείσες επαρχίες των Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia.
«Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα της έντασης, όπως αυτής που βιώσαμε πριν από 60 χρόνια με την κουβανική πυραυλική κρίση» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό Κανάλι 1 ο Antonov, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να χαρακτηρίσει ως αδικαιολόγητα και πρόωρα τα περί πιθανών «χτυπημάτων» των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνει πως αυξάνονται τα δημοσιεύματα στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα επικαλούνται πηγές από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, που λένε πως οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπούν την Κριμαία αλλά και τις νέες περιοχές της Ρωσίας.

Θλιβερό σημείο

Ο Antonov παραδέχθηκε πως οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε θλιβερό επίπεδο και ότι έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο.
«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να προσπαθήσω να καταλάβω γιατί οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν φτάσει σε αυτήν την τόσο θλιβερή κατάσταση σήμερα.
Με το να λέμε απλά ότι οι σχέσεις μας έχουν φτάσει σε μια επικίνδυνη καμπή, δεν λέμε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο Antonov.

Φήμες

«Πιστεύω ότι είναι πρώιμο και ακόμα περισσότερο αδικαιολόγητο, να διαδίδεις φήμες σε ένα ζήτημα με το τι θα γινόταν, εάν…
Έχουμε και τα δύο πόδια στο έδαφος και ασχολούμαστε με συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει και να αντιμετωπίσουμε.
Δεν θα ήθελα να συζητήσω για ισχυρισμούς κάποιων «άρρωστων ανθρώπων» που κάνουν λόγο για πύραυλο στο Κρεμλίνο ή στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας» υποστήριξε ο Antonov.

Συνεργασία στον έλεγχο των εξοπλισμών

Μάλιστα ο Antonov υπογράμμισε πως Ρωσία και ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται όσον αφορά τον έλεγχο των εξοπλισμών.
«Τα μέτρα εμπιστοσύνης και της οικοδόμησης ασφάλειας είναι προς το εθνικό συμφέρον τόσο της Ρωσίας και των ΗΠΑ όσο και του υπόλοιπου κόσμου» τόνισε ο Antonov, ο οποίος ανέφερε πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχουν μια «αρρωστημένη» αίσθηση φόβου σχετικά με το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης