Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Ουκρανοί βιάζονται να εξαπολύσουν μαζική επίθεση στην Kherson στα νότια και στα Ανατολικά στο Svatovo

Γιατί οι Ουκρανοί βιάζονται να εξαπολύσουν μαζική επίθεση στην Kherson στα νότια και στα Ανατολικά στο Svatovo
Νέες μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ουκρανία πρέπει να βιαστεί εν μέσω ενίσχυσης της ρωσικής ομάδας στην περιοχή από χιλιάδες νέους ρώσους στρατιώτες

Εν μέσω της επερχόμενης ρωσικής χειμερινής στρατιωτικής εκστρατείας, της άφιξης των νέων ρωσικών στρατευμάτων και του νέου status quo που δημιουργήθηκε μετά τα δημοψηφίσματα αλλά και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών καθώς πλησιάζει ο βαρύς χειμώνας… ο Ουκρανικός στρατός βιάζεται να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις και να απωθήσει τις ρωσικές μονάδες από στρατηγικά σημαντικούς οικισμούς.
Στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων έχει σχεδόν σταματήσει τις τελευταίες ημέρες... αλλά οι Ουκρανοί προετοιμάζονται.

Οι μάχες έφτασαν στο έδαφος του Luhansk.
Ο Ουκρανικός Στρατός προχωρά στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskol.
Πιο πρόσφατα, διεκδίκησαν τον έλεγχο των χωριών Borovskaya Andreevka και Boguslavka, κάτι που είναι σαφές σημάδι ότι ενισχύουν τα ερείσματά τους για μια επίθεση στην ανατολική κατεύθυνση.
Αυτή τη στιγμή, ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού είναι η πόλη Svatovo.
Σε περίπτωση επιτυχίας, αναμένεται να προχωρήσουν προς τα ανατολικά προς το Starobelsk και στη συνέχεια να επιτεθούν στις πόλεις Severodonetsk – Lisichansk, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλες μάχες για να καταλάβουν τα εδάφη αυτά.

Η πόλη Kremennaya ή Bakhumt παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο καθώς και ο δρόμος που οδηγεί στο Svatovo.
Ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται για άμυνα, ενισχύοντας προστατευτικές κατασκευές κοντά στην πόλη καθώς και γύρω από τις πόλεις Severodonetsk - Lisichansk.
Να σημειωθεί ότι με προεδρικό διάταγμα ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος... αναγνώρισε το πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Zaporizhia ως ρωσική ιδιοκτησία

Μεγάλης στρατηγικής σημασίας η Kherson

Στη νότια Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις ανάγκασαν τις ρωσικές μονάδες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο βόρειο τμήμα της περιοχής Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις στο Olgino και σε παρακείμενους οικισμούς βρέθηκαν υπό την απειλή της περικύκλωσης.
Επίσης, τα ρωσικά στρατεύματα έφυγαν από το Davydov Brod, όπου έγιναν σκληρές μάχες για δύο μήνες.
Ο ρωσικός στρατός δημιουργεί μια νέα γραμμή άμυνας, αποφεύγοντας τον κίνδυνο περικύκλωσης λόγω της τακτικής επιτυχημένης ουκρανικής επίθεσης.
Οι αμυντικές θέσεις του ρωσικού στρατού περνούν τώρα κατά μήκος της γραμμής Kostromka - Bruskinskoye - Borozenskoye - Mylovoye.

Κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό Dudchany όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Ρωσικές μονάδες ανατίναξαν τη γέφυρα και υποχώρησαν στο νότιο τμήμα του χωριού.
Ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού είναι οι πόλεις Berislav και Novaya Kahovka που βρίσκονται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Kherson.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις διερευνητικές ενέργειες δυτικά της πρωτεύουσας Kherson, επιτίθενται σε μικρές ομάδες στις ρωσικές θέσεις κοντά στο Posad-Pokrovskoe.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν επίσης επίθεση στην περιοχή Snigerevka, μεταφέροντας εκεί ενισχύσεις.

Σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τις ρωσικές στρατιωτικές επικοινωνίες στην περιοχή, οι Ουκρανοί συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη γέφυρα Antonovsky πέρα από τον ποταμό Δνείπερο.
Στις 4 Οκτωβρίου, 6 πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS MLRS έπληξαν τη γέφυρα.

Μέχρι στιγμής, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στην πόλη Kherson.
Αυτή τη στιγμή ενισχύουν τις θέσεις τους, μεταφέροντας εφεδρείες στα εδάφη που κατέλαβαν.
Ωστόσο, νέες μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ουκρανία πρέπει να βιαστεί εν μέσω ενίσχυσης της ρωσικής ομάδας στην περιοχή από χιλιάδες νέους ρώσους στρατιώτες.
aa1_3.png

aa2_3.png
aa3_2.png

20221004122209-bd86c963-768x716_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης