Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danny Moses (Big Short): «Βέλη» στη Fed για τον πληθωρισμό - Όταν «πέσουν» οι μετοχές θα τελειώσει η ύφεση της αγοράς

Danny Moses (Big Short): «Βέλη» στη Fed για τον πληθωρισμό -  Όταν «πέσουν» οι μετοχές θα τελειώσει η ύφεση της αγοράς
Ο επενδυτής του «Big Short» προέβλεψε ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν θα κατέβει μέχρι να πέσει κατακόρυφα οι stock μετοχές
Ο επενδυτής του "The Big Short" Danny Moses κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ότι διογκώνει τις φούσκες των περιουσιακών στοιχείων εδώ και χρόνια, προέβλεψε, ότι η εποχή του εύκολου χρήματος έχει τελειώσει.
Ο πρώην επικεφαλής έμπορος της FrontPoint Capital δήλωσε το Σάββατο ότι η χαλαρή στάση της κεντρικής τράπεζας που ευνοήθηκε από τον πρόεδρο της Federal Reserve Ben Bernanke μετά το 2008 δημιούργησε το προηγούμενο για τις επεκτατικές πολιτικές που διόγκωσαν μια σειρά από φούσκες περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια και μας έφεραν σε αυτή τη στιγμή.
"Μπορείτε να καταραστείτε τον σημερινό Πρόεδρο της Fed J. Powell, αλλά ο Bernanke ήταν αυτός που ενήργησε με τρόπο που μας οδήγησε εδώ", έγραψε ο Moses στο Twitter , αναφερόμενος στον πρώην επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.
«Η μόχλευση ενθαρρυνόταν, οι μετοχές διαπραγματεύονταν ως μέσα χωρίς κίνδυνο, η ύβρις έτρεξε και όλα βοήθησαν στη δημιουργία μιας γενιάς επενδυτών και εμπόρων που δεν αναγκάστηκαν ποτέ να κάνουν έρευνα από κάτω προς τα πάνω», σημείωσε.
Ο Moses κατηγόρησε επίσης τους ελεγκτές ότι επέτρεψαν στις εταιρείες να αναφέρουν παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία και ότι τα παθητικά κεφάλαια έκαναν τους επενδυτές να εφησυχάζουν.
Πρόσθεσε, ότι δεν πίστευε, ότι το ράλι στο χρηματιστήριο ήταν δικαιολογημένο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, καθώς ο πληθωρισμός είχε αρχίσει να ανεβαίνει και δεν εκτιμούσε εκείνη τη στιγμή πόσα χρήματα είχαν εισρεύσει στις αγορές.
Συμβούλεψε τους επενδυτές να μην στοιχηματίσουν ότι η Fed «αναβοσβήνει» και αντιστρέφει την πορεία για τις αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που πιθανότατα θα οδηγούσε τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων υψηλότερες.
Συνέστησε στους επενδυτές να επικεντρωθούν στις τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών και όχι στο πόσο έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες.
Επιπλέον, ισχυρίστηκε, ότι η Fed υπερβαίνει τα όρια στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, αλλά οι προσπάθειές της έχουν αποκαλύψει πόσο εύθραυστες έχουν γίνει οι αγορές.
Επιπλέον, ο Moses έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ύψος του δανεισμού στην οικονομία και προειδοποίησε ότι η εποχή του εύκολου χρήματος έχει τελειώσει λόγω ανησυχιών για τα επίπεδα του δημόσιου χρέους.
«Το χρέος/η μόχλευση είναι σχεδόν πάντα στη ρίζα κάθε χρηματοπιστωτικής κρίσης και έχουμε πολλά από αυτά σε επίπεδο κρατικών/εταιρειών/καταναλωτών», έγραψε στο Twitter.
«Η ικανότητα των Κεντρικών Τραπεζών να «εκτυπώνουν» τον τρόπο εξόδου τους από τα προβλήματα είναι πλέον πίσω μας καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την υποκείμενη δημοσιονομική υγεία».
Ο Moses προέβλεψε ότι οι μετοχές υψηλής ποιότητας θα έπεφταν σε τιμές ευκαιρίας, ενώ επιπλέον, πρότεινε ότι η κατάρρευση των αγαπημένων μετοχών των λιανικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, GameStop και AMC, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της ύφεσης της αγοράς.
«Οι μετοχές stoch ήταν τα παιδιά της αφίσας αυτού του κύκλου», έγραψε στο Twitter. "Θα ξέρω ότι είμαστε κοντά στο κάτω μέρος της αγοράς όταν τελικά ραγίσει (πλησιάζουμε περισσότερο)."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης