Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google κλείνει την υπηρεσία Translate στην Κίνα

Η Google κλείνει την υπηρεσία Translate στην Κίνα

Η Google έχει πολύ περιορισμένη παρουσία στην Κίνα αυτές τις μέρες, αφού απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής της από την αγορά το 2010, με τοπικούς παίκτες όπως η Baidu και η Tencent να κυριαρχούν στο τοπίο του διαδικτύου

Η Google Alphabet ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι έκλεισε την υπηρεσία Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα, επικαλούμενη χαμηλή χρήση.
Η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος ενός από τα τελευταία εναπομείναντα προϊόντα της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ο αποκλειστικός ιστότοπος της ηπειρωτικής Κίνας για το Google Translate ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στην έκδοση της υπηρεσίας στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο αυτό δεν είναι προσβάσιμο από την ηπειρωτική Κίνα.
«Διακόπτουμε τη λειτουργία του Google Translate στην ηπειρωτική Κίνα λόγω χαμηλής χρήσης», ανέφερε η Google σε δήλωση..
Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας απέσυρε τη μηχανή αναζήτησής του από την Κίνα το 2010 λόγω της αυστηρής κυβερνητικής λογοκρισίας στο διαδίκτυο.
Οι άλλες υπηρεσίες της - όπως οι Χάρτες Google και το Gmail - είναι επίσης ουσιαστικά αποκλεισμένες από την κινεζική κυβέρνηση.
Ως αποτέλεσμα, τοπικοί ανταγωνιστές, όπως η μηχανή αναζήτησης Baidu και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών Tencent έχουν κυριαρχήσει στο κινεζικό τοπίο του διαδικτύου σε τομείς από την αναζήτηση έως τη μετάφραση.
Η Google έχει πολύ περιορισμένη παρουσία στην Κίνα αυτές τις μέρες.
Ορισμένο από το υλικό της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, κατασκευάζονται στην Κίνα.
Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η Google έχει μεταφέρει κάποια παραγωγή των smartphone Pixel της στο Βιετνάμ.
Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να κάνει τους Κινέζους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για το λειτουργικό της σύστημα Android παγκοσμίως, οι οποίες στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, παρόλο που αυτό είναι αποκλεισμένο στην Κίνα.
Το 2018, η Google εξερευνούσε την επιστροφή της στην Κίνα με τη μηχανή αναζήτησής της, αλλά τελικά απέσυρε αυτό το έργο μετά από αντιδράσεις από υπαλλήλους και πολιτικούς.
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν παγιδευτεί στη μέση συνεχιζόμενων εντάσεων στον τομέα της τεχνολογίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ανησυχεί για την πιθανή πρόσβαση της Κίνας σε ευαίσθητες τεχνολογίες σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ημιαγωγοί.
Τον Αύγουστο, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip Nvidia αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον θα περιορίσει τις πωλήσεις συγκεκριμένων εξαρτημάτων της εταιρείας στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης