Διεθνή

Πρόταση βόμβα από Kadyrov: Η Ρωσία να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία

Πρόταση βόμβα από Kadyrov: Η Ρωσία να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία
«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων» σημείωσε ο Τσετσένος ηγέτης
Σχετικά Άρθρα

Ο Ramzan Kadyrov, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin δήλωσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Lyman στην ανατολική Ουκρανία, ο Kadyrov, γράφει:
«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Αποχώρηση από Lyman

Τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Lyman στην ανατολική Ουκρανία «λόγω της δημιουργίας απειλής περικύκλωσης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, και τις αναδιατάσσουν σε πιο πλεονεκτικές γραμμές.
Νωρίτερα ο στρατός της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι έχει περικυκλώσει πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στη Lyman, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Lyman, είχε δηλώσει Ουκρανός εκπρόσωπος στην ουκρανική κρατική τηλεόραση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι» βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Lyman τις τελευταίες ημέρες.
Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους, είχε προσθέσει.
Το Krasny Lyman είναι ένας σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος που αποτελεί μέρος του οικισμού Kramatorsk.
Τα ρωσικά στρατεύματα, μαζί με τις δυνάμεις του DPR και του LPR, ανέλαβαν τον έλεγχο του στα τέλη Μαΐου. Τις τελευταίες εβδομάδες, σκληρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή της πόλης, οι αρχές της ΛΔΚ αποκάλεσαν αυτή την κατεύθυνση το πιο δύσκολο τμήμα του μετώπου.

Εισήλθαν οι Ουκρανοί

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στην πόλη Lyman στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Serhii Cherevatyi, εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων.
Νωρίτερα το Σάββατο (1/10/2022) ο στρατός της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι έχει περικυκλώσει πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στη Lyman, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.
«Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Lyman», είχε δηλώσει ο Cherevatyi στην ουκρανική κρατική τηλεόραση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι» βρίσκονται μέσα και γύρω από την πόλη τις τελευταίες ημέρες.
«Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους», είχε προσθέσει
Για ανησυχητικά νέα από το μέτωπο έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, ο οποίος υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις είναι εν μέρει περικυκλωμένες από τον ουκρανικό στρατό στην πόλη Lyman.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Pushilin υποστήριξε ότι τα χωριά Yampil και Drobysheve κοντά στη Lyman «δεν ελέγχονται πλέον πλήρως από εμάς».
«Αυτή τη στιγμή η Lyman είναι περικυκλωμένη εν μέρει.
Ο δρόμος της Svatove ελέγχεται από εμάς, αλλά δέχεται πυρά περιοδικά» υποστήριξε ο Pushilin, ο οποίος χαρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση.
«Τα αγόρια μας πολεμούν, ανασυντάσσουμε τις εφεδρείες, πρέπει να κρατήσουμε, αλλά ο εχθρός χρησιμοποιεί σημαντικές δυνάμεις στη μάχη.
Πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο νέο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την κατάσταση με νηφαλιότητα και να πάρουμε μαθήματα από τα λάθη μας» τόνισε ο Pushilin.
Σημειώνεται ότι η πόλη Lyman, η οποία πριν τον πόλεμο είχε περίπου 20.000 κατοίκους, καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα τον Μάιο 2022 έπειτα από παρατεταμένη μάχη.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, αυτή η πόλη καθώς και οι κοντινές περιοχές παραμένουν το κύριο σημείο επιθέσεων των δυνάμεων του Κιέβου, σημειώνοντας τακτικές επιτυχίες χρησιμοποιώντας την έλλειψη ρωσικού ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης