Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν με έμφαση διμερείς σχέσεις και ενέργεια

Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν με έμφαση διμερείς σχέσεις και ενέργεια

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια και τροφοδοσία των Βαλκανίων και της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα
Mε τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, συναντήθηκε στο Σόφια πριν την τελετής έναρξης λειτουργίας του διασυνδετηρίου αγωγού Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια και τροφοδοσία των Βαλκανίων και της Ευρώπης λόγω της θέσης της, τόσο με τις υποδομές που διαμορφώνει (Ρεβυθούσα, Αλεξανδρούπολη), όσο και με τα κοινά εγχειρήματα στα οποία συμμετέχει ως γέφυρα με την Αφρική, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου,.
Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προέβησαν σε μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ανέλυσαν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, με έμφαση τον τομέα της ενέργειας.
Μάλιστα, στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία του αγωγού ΤΑΡ που διέρχεται από την Ελλάδα για τη διαφοροποίηση των πηγών του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης και ο ρόλος του «Νοτίου Διαδρόμου» στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την προώθηση της ενεργειακής «πράσινης» μετάβασης, αλλά και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.
Επίσης, συζητήθηκαν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης