Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dugin (σύμβουλος Putin): Είμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, υψηλή πιθανότητα ένας πυρηνικός Αρμαγεδδών

Dugin (σύμβουλος Putin): Είμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, υψηλή  πιθανότητα ένας πυρηνικός Αρμαγεδδών
Το αν γίνει χρήση πυρηνικών παραμένει ανοιχτό ερώτημα… και για τους Ρώσους
Σχετικά Άρθρα

Στην πιθανότητα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου αναφέρθηκε με άρθρο του ο στενός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, Aleksandr Gelyevich Dugin..., συμπληρώνοντας πως η Ρωσία έχει εμπλακεί σε πόλεμο με έναν αντιθρησκευτικό πολιτισμό που πολεμά τον Θεό και ανατρέπει τα θεμέλια των πνευματικών και ηθικών αξιών: τον Θεό, την Εκκλησία, την οικογένεια, το φύλο, τον άνθρωπο. 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Dugin, «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο η Δύση επιδιώκει παντί τρόπω.
Και αυτό δεν αποτελεί πια φόβο ή προσδοκία, είναι γεγονός.
Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Δύση, αν και όχι με όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν τη δική τους θέση ενώ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως η Γαλλία και η Ιταλία, δεν θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Ωστόσο, η απειλή ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου πλησιάζει όλο και περισσότερο».

Πυρηνικό ατύχημα...

Το αν γίνει χρήση πυρηνικών παραμένει ανοιχτό ερώτημα…
Αλλά η πιθανότητα ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Είναι ξεκάθαρο, και πολλοί Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές (όπως ο πρώην Αμερικανός διοικητής στην Ευρώπη Ben Hojes) το δηλώνουν ανοιχτά, ότι η Δύση δεν θα είναι ικανοποιημένη με την πλήρη αποχώρησή της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας.
Θα επιμείνουν να καταλήξουμε στο δικό μας έδαφος, επιμένοντας σε μια «άνευ όρων παράδοση» (Jens Stoltenberg), «αποϊμπεριαλισμό» (Ben Hojes), διαμελισμό της Ρωσίας.
Το 1991, η Δύση αρκέστηκε στην κατάρρευση της ΕΣΣΔ και στην ιδεολογική της παράδοση, κυρίως με την αποδοχή της δυτικής φιλελεύθερης ιδεολογίας, του δυτικού πολιτικού συστήματος και της δυτικής οικονομίας.
Σήμερα, η «κόκκινη γραμμή» για τη Δύση είναι η ύπαρξη μιας κυρίαρχης Ρωσίας, ακόμη και εντός των συνόρων της.
Η αντεπίθεση των Ουκρανών στην περιοχή του Kharkiv είναι αποτελεί άμεση επίθεση της Δύσης στη Ρωσία.
Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η επίθεση οργανώθηκε, προετοιμάστηκε και εξοπλίστηκε από τη στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και έγινε υπό την άμεση επίβλεψή τους.
Δεν είναι μόνο η χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, αλλά και η άμεση εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μισθοφόρων και εκπαιδευτών.
Στα μάτια της Δύσης, αυτή είναι η αρχή του «τέλους μας».
Μόλις διαπιστώνουν αδυναμία στην άμυνα των εδαφών που έχουμε υπό τον έλεγχό μας στην περιοχή του Kharkiv, επιτίθεται.
Αυτή δεν είναι μια μικρή επιτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου, αλλά η πρώτη απτή επιτυχία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Έχει άδικο ο Dugin για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και τη βοήθεια που προσφέρει στους Ουκρανούς;
Σίγουρα όχι.
Σε κάθε περίπτωση, η Δύση διεξάγει έναν proxy war (πόλεμος δι’ αντιπροσώπων)…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dugin ζητά πλήρη ρωσική κινητοποίηση για πόλεμο.
Ο Putin χαρακτήρισε τον πόλεμο «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» (SMO) για να αποφευχθεί η κινητοποίηση, ωστόσο ο σύμβουλός του υποστηρίζει τώρα τη διεξαγωγή πολέμου σε όλα τα μέτωπα.
Εν προκειμένω μιλάει για τα έθνη του κόσμου που βρίσκονται στο πλευρό της Ρωσίας.
Είναι μια «γκαλερί» απατεώνων.
Η ιδέα ότι οι περισσότερες από αυτές τις χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Ιράν, της Κούβας και της Βενεζουέλας- προσφέρουν κάθε είδους επιθυμητό μέλλον είναι απαίσια.
Αλλά το θέμα δεν είναι τι έχει νόημα για εμάς.

Πόλεμος κόσμων

Αν πρόκειται να αποφύγουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να σκεφτόμαστε όπως κάνουν οι Ρώσοι.
Τι λέει επ’ αυτού ο Dugin;…
«Στο επίκεντρο της παγκόσμιας αντιπαράθεσης που έχει ξεκινήσει βρίσκεται μια πνευματική, θρησκευτική πτυχή.
Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αντιθρησκευτικό πολιτισμό που πολεμά τον Θεό και ανατρέπει τα θεμέλια των πνευματικών και ηθικών αξιών: τον Θεό, την Εκκλησία, την οικογένεια, το φύλο, τον άνθρωπο.
Παρά τις διαφορές μεταξύ της Ορθοδοξίας, του παραδοσιακού Ισλάμ, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού ή του Βουδισμού, όλες οι θρησκείες και οι πολιτισμοί που χτίζονται πάνω τους αναγνωρίζουν τη θεϊκή αλήθεια, την υψηλή πνευματική και ηθική αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τιμώντας τις παραδόσεις και τους θεσμούς - το κράτος, η οικογένεια, η κοινότητα.
Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός τα έχει καταργήσει όλα αυτά, αντικαθιστώντας τα με την εικονική πραγματικότητα, τον ακραίο ατομικισμό, την καταστροφή της διάκρισης των φύλων, τον Μεγάλο Αδελφό…
Έχει μια ολοκληρωτική κουλτούρα κατάργησης, είναι μια κοινωνία μετά την αλήθεια».

Ποιος είναι ο Dugin

Ο Aleksandr Gelyevich Dugin (ρωσικά: Александр Гельевич Дугин‎, γενν. 7 Ιανουαρίου 1962, Μόσχα, ΕΣΣΔ) είναι Ρώσος γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής) και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης.
Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο «Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας» (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση εντός των ελίτ του ρωσικού κράτους επάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας καταστεί εγχειρίδιο σε πολλά πανεπιστήμια.
Είναι επίσης πολύ γνωστός για την έλξη του προς ριζοσπαστικά αριστερά και δεξιά ιδεώδη μέσα από τα οποία, ανασυνθέτοντας τα, δημιουργεί την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία, εναλλακτική προς τον Φιλελευθερισμό.
Πρόσφατα υπήρξε προσπάθεια δολοφονίας του, της οποίας θύμα ήταν η κόρη του και γνωστή δημοσιογράφος Darya Dugina.
Η FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, ανακοίνωσε πως τη δολοφονία της Darya Dugina – τοποθετήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε – οργάνωσαν και υλοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης