Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ταυτοποίηση δεύτερου Ουκρανού για τη δολοφονία της Darya Dugina – Διέφυγε μέσω Εσθονίας

Ρωσία: Ταυτοποίηση δεύτερου Ουκρανού για τη δολοφονία της Darya Dugina – Διέφυγε μέσω Εσθονίας
Τι αναφέρουν τα νέα δεδομένα από τις ρωσικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Στην ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη για την δολοφονία της δημοσιογράφου Darya Dugina, κόρης του Ρώσου εθνικιστή Alexander Dugin προχώρησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, αναφέροντας πως «ταυτοποίησε ένα ακόμη μέλος της ουκρανικής οργάνωσης τρομοκρατίας και δολιοφθοράς που ενορχήστρωσε και εκτέλεσε την δολοφονία».
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 44χρονο Ουκρανό, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με οπτικό υλικό, να συνέδραμε στη συναρμολόγηση της βόμβας - που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της Dugina - μέσα σε έναν νοικιασμένο χώρο στάθμευσης στη Μόσχα και na εξασφάλισε τα πλαστά έγγραφα και τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για την γυναίκα που τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο της Dugina.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο 44χρονος εμφανίζεται να εισέρχεται στη Ρωσία στις 30 Ιουλίου, να μπαίνει και να βγαίνει από χώρους πάρκινγκ στη Μόσχα, να παραλαμβάνει, σύμφωνα με την FSB, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να φεύγει από τη Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, μία ημέρα πριν από τη δολοφονία.

Η επίθεση

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει επίσης την Ουκρανή, η οποία κατηγορείται από την FSB ότι τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο, να περπατάει στην περιοχή όπου ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε μια εκδήλωση όπου είχε παραστεί η Dugina λίγο πριν δολοφονηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες μετά την δολοφονία της 29χρονης, η FSB ανακοίνωσε ότι διαλεύκανε την υπόθεση κατονομάζοντας μια Ουκρανή, η οποία - σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες - ακολουθούσε το θύμα επί εβδομάδες, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε το θύμα και τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο του θύματος προτού διαφύγει στην Εσθονία.
Όπως αναφέρουν οι ρωσικές αρχές, η δολοφόνος είχε τη στήριξη της κυβέρνησης του Κιέβου, κάτι που η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης