Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πιέσεις Salvini προς την Georgia Meloni

Ιταλία: Πιέσεις Salvini προς την Georgia Meloni
Δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου υποστηρίζουν ότι ενόψει του σχηματισμού της νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης υπό την Georgia Meloni ο Μateo Salvini άρχισε τους εκβιασμούς

Η Λέγκα, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, συνεχίζει να υψώνει τη φωνή.
«Ο Μateo Salvini ζήτησε από τη Meloni το κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών.
Διαφορετικά απειλεί ότι θα δεν θα πάρει μέρος στην κυβέρνηση και θα περιοριστεί σε στήριξή της στο κοινοβούλιο», γράφουν σήμερα η La Repubblica και η Corriere della Sera.
Πρόκειται, όπως φαίνεται, για ένα από τα κύρια μετεκλογικά άγχη της Georgia Meloni: η ίδια το διαψεύδει και χθες συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα, για να συζητήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβερνητικής ομάδας.
Στην πραγματικότητα όμως όλα δείχνουν ότι ο Salvini πιέζει για να εξασφαλίσει και πάλι το υπουργείο Εσωτερικών και να το χρησιμοποιήσει - με την γνωστή του διαχείριση του μεταναστευτικού - για να αυξήσει τη δημοτικότητά του και τις ψήφους του.
Ωστόσο η επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, λένε οι αναλυτές, αντιστέκεται.

Ευρώπη, οικονομία, ΜΜΕ

Παράλληλα υπάρχει και το θέμα των σχέσεων με την Ευρώπη.
Γνωστά στελέχη της άκρας δεξιάς, όπως ο εκπρόσωπός της στη βουλή, Francesco Lollobrigida, άρχισαν να τονίζουν ότι η χώρα πρέπει να προβληματισθεί με αντικείμενο το εθνικό της συμφέρον.
Ότι, δηλαδή, πρέπει να διερωτηθεί αν σε κύριας σημασίας θέματα απαιτείται να προέχει το εθνικό της συμφέρον -δηλαδή η νομοθεσία της - και όχι το ευρωπαϊκό. Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις με τις Βρυξέλλες.
Όσο για την οικονομική πολιτική, στενοί συνεργάτες της Georgia Meloni επιμένουν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τη γραμμή Ντράγκι και ότι δεν θα αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα. Και το ερώτημα είναι: πώς θα συνδυαστούν μια «ενάρετη» οικονομική πολιτική με τις προεκλογικές υποσχέσεις για εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας; Από τη στιγμή μάλιστα που, όπως διαρρέει, ένα από τα κύρια μέτρα της δεξιάς και ακροδεξιάς κυβέρνησης θα είναι η έγκριση νέων μέτρων, ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, για έκτακτη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά τέλος το κεφάλαιο των σχέσεων με τον Τύπο, η Georgia Meloni δεν δείχνει να θέλει να κατεβάσει τους τόνους και σε σημερινή της ανάρτηση στο Twitter υπογράμμισε:
«Συνεχίζω να διαβάζω ευφάνταστα σενάρια με αναφορά στους μελλοντικούς υπουργούς της κεντροδεξιάς συμμαχίας.
Μετά από αποτυχημένη διαχείριση του υπουργού Υγείας Σπεράντσα και Σια.
Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.
Μην πιστεύετε τα ψεύδη που κυκλοφορούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης