Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές ξανά στους δρόμους της Πράγας ενάντια στην αύξηση των τιμών ενέργειας - Ζητούν ουδετερότητα

Τσεχία: Χιλιάδες διαδηλωτές ξανά στους δρόμους της Πράγας ενάντια στην αύξηση των τιμών ενέργειας - Ζητούν ουδετερότητα
Οι ομιλητές κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αύξηση του κόστους της ενέργειας, τάχθηκαν κατά της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και ζήτησαν την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Τσεχίας ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης καθώς μεγαλώνει η απογοήτευση του κόσμου για τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής των τελευταίων 30 χρόνων.
Στην Πράγα, η συγκέντρωση που οργανώθηκε από μια ομάδα γνωστή ως «Πρώτα η Τσεχική Δημοκρατία» συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Οι ομιλητές κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αύξηση του κόστους της ενέργειας, τάχθηκαν κατά της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και ζήτησαν την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία, προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει φθηνότερες προμήθειες φυσικού αερίου.
Πρόκειται για τη δεύτερη διαδήλωση που γίνεται στην Πράγα αυτόν τον μήνα ενάντια ατον αχαλίνωτο πληθωρισμό που συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.
Ομάδες της Τσεχικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων η εθνικιστική δεξιά της Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας, κερδίζουν δημοτικότητα ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι κάνει πολύ λίγα για να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
«Θέλουμε στροφή στην πολιτική κατεύθυνση της χώρας κατά 180 μοίρες», δήλωσε στος συγκεντρωθέντες ο Jiri Havel, ένας από τους διοργανωτες και «θέλουμε να επιτύχουμε αυτή την αλλαγή με μη βίαια μέσα».
Οι διαδηλώσεις στην Πράγα και άλλες πόλεις της Τσεχίας οργανώνονται κατά κύριο λόγο από πολιτικούς ακτιβιστές που θέλουν στρατιωτική ουδετερότητα για την Τσεχία και ζητούν από την κυβέρνηση Fiala να δώσει προτεραιότητα στη στήριξη των Τσέχων επιχειρηματιών παρά στις ξένες επιχειρήσεις, που έχουν πετύχει να κυριαρχούν στην οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης