Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σημάδια για ένα πυρηνικό χτύπημα από τον Putin θα έρθουν… πολύ αργά - Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Τα σημάδια για ένα πυρηνικό χτύπημα από τον Putin θα έρθουν… πολύ αργά - Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Τα περισσότερα από τα ρωσικά αεροσκάφη, μαζί με τους συμβατικούς εκτοξευτές πυραύλων, μπορούν επίσης να φέρουν μικρότερα, τακτικά πυρηνικά όπλα
Σχετικά Άρθρα
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μετά τα νέα μηνύματα από τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, όσον αφορά τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Politico, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και άλλων συμμαχικών χωρών εντείνουν τις προσπάθειες τους για να ανιχνεύσουν οποιεσδήποτε ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις ή επικοινωνίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κάποια ένδειξη ότι ο Vladimir Putin διέταξε τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι «οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι ο Ρώσος ηγέτης αποφάσισε να εξαπολύση το αδιανόητο -σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακτήσει το "πάνω χέρι" ή να εκφοβίσει τη διεθνή κοινότητα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του- θα μπορούσαν να έρθουν πολύ αργά». Κι αυτό διότι, τα περισσότερα από τα ρωσικά αεροσκάφη, μαζί με τους συμβατικούς εκτοξευτές πυραύλων, μπορούν επίσης να φέρουν μικρότερα, τακτικά πυρηνικά όπλα. Αυτά τα όπλα είναι σχεδιασμένα για πιο στοχευμένη χρήση στο πεδίο της μάχης από τα στρατηγικά όπλα, όπως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, που αφήνουν ίχνη όταν οι μονάδες τους τίθενται σε συναγερμό ή χρησιμοποιούνται σε εκπαιδευτικές ασκήσεις.
«Αυτό σημαίνει ότι εκτός αν ο Putin ή οι διοικητές του θέλουν ο κόσμος να το γνωρίζει (πυρηνικό πλήγμα) εκ των προτέρων, οι ΗΠΑ μπορεί να μην μάθουν ποτέ ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανταλλάξει συμβατικά πυρομαχικά με ατομικές βόμβες» σχολιάζει το Politico.
Politico_6.JPG

«Το παρακολουθούμε πιο προσεκτικά», είπε στο Politico Αμερικανός αξιωματούχος με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις πυρηνικές δυνάμεις και τη στρατηγική της Μόσχας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχος των ΗΠΑ, οι προσπάθειες παρακολούθησης της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας περιλαμβάνουν τον αέρα, το διάστημα και τον κυβερνοχώρο. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε εμπορικούς δορυφόρους για την ανάλυση ρωσικών μονάδων στο πεδίο που μπορεί να είναι σε θέση να λάβουν πυρηνικές εντολές είπε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης