Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rau (Πολωνία): Το ΝΑΤΟ δεν θα απαντήσει με πυρηνικά στη Ρωσία – Θα της επιφέρει καταστροφικό πλήγμα

Rau (Πολωνία): Το ΝΑΤΟ δεν θα απαντήσει με πυρηνικά στη Ρωσία – Θα της επιφέρει καταστροφικό πλήγμα
Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που στέλνει η Συμμαχία στη Μόσχα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το ΝΑΤΟ δεν θα απαντήσει με πυρηνικά όπλα στην περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί με πυρηνικά στην Ουκρανία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Zbigniew Rau, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως η απάντηση της Συμμαχίας θα επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα στη Ρωσία.
«Όπως γνωρίζουμε, ο Putin απειλεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος.
Όχι για να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι που σημαίνει πως το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να απαντήσει με έναν συμβατικό τρόπο.
Αλλά η απάντηση αυτή θα πρέπει να είναι καταστροφική.
Και υποθέτω ότι αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει η Συμμαχία του ΝΑΤΟ στη Ρωσία αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε ο Πολωνός ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως την περασμένη Κυριακή 25/9 ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jake Sullivan είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία πως η χρήση πυρηνικών όπλων, θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία».

Ο Putin χάνει τον πόλεμο

Σύμφωνα με τον Rau, ο Putin χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Έτσι δικαιολογείται και η απόφαση του να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση.
Αλλά η επιστράτευση αυτή δεν φαίνεται να είναι ικανή για να κερδίσει τον πόλεμο» είπε ο Rau, επισημαίνοντας πως οι Ουκρανοί έχουν ήδη νικήσει τους επαγγελματίες Ρώσους στρατιώτες.
«Οι νέοι στρατεύσιμοι που είναι λιγότερο εκπαιδευμένοι και μη επαρκώς εξοπλισμένοι, είναι απίθανο να αλλάξουν την πορεία του πολέμου» επισήμανε ο Πολωνός ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως αν και μέχρι πρότινος ο πόλεμος στην Ουκρανία, ήταν δημοφιλής στη Ρωσία καθώς το 80% των Ρώσων φερόταν να τον στηρίζει, τώρα τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν, καθώς κάθε ρώσικη οικογένεια θα πρέπει να επανατοποθετηθεί απέναντι στον πόλεμο, βλέποντας τα αγαπημένα της πρόσωπα να φεύγουν για το μέτωπο, όπου και μπορούν να σκοτωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης