Διεθνή

Βρετανία: Αποσύρουν τα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες λόγω αύξησης στη απόδοση των ομολόγων

Βρετανία: Αποσύρουν τα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες λόγω αύξησης στη απόδοση των ομολόγων
Η νέα κίνηση των τραπεζών ακολουθεί την κατακόρυφη πτώση στις τιμές των βρετανικών ομολόγων, οι οποίες κινούνται αντίστροφα προς τις αποδόσεις.
Σχετικά Άρθρα
Αποσύρουν τα νέα στεγαστικά τους δάνεια οι μεγάλες βρετανικές τράπεζες, ύστερα από τη ραγδαία αύξηση στην απόδοση των ομολόγων, την καταβαράθρωση της στερλίνας και την αναταραχή στις αγορές που ακολούθησε τις πρωτοβουλίες Truss για μείωση της φορολογίας.
Η Virgin Money και η Skipton Building Society είναι μεταξύ των τραπεζών που έχουν σταματήσει προσωρινά την προσφορά νέων στεγαστικών δανείων, λόγω της μεγάλης αύξησης των αποδόσεων του 10ετούς.
Η Halifax, θυγατρική του Lloyds Banking Group, του μεγαλύτερου παρόχου στεγαστικών δανείων στη χώρα, ετοιμάζεται επίσης να αποσύρει άμεσα σειρά νέων δανείων, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η νέα κίνηση των τραπεζών ακολουθεί την κατακόρυφη πτώση στις τιμές των βρετανικών ομολόγων, οι οποίες κινούνται αντίστροφα προς τις αποδόσεις, και τη βύθιση της στερλίνας στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.
Η Virgin Money αναμένεται να επιστρέψει στην αγορά αργότερα μέσα στην εβδομάδα, μόλις σταθεροποιηθούν οι αγορές, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι FT.
Ο Ray Boulger, αναλυτής στην John Charcol, δήλωσε: «Η τεράστια αύξηση των αποδόσεων του ομολόγου σημαίνει ότι οι τράπεζες πρέπει να ανατιμήσουν κατά πολύ τα στεγαστικά δάνεια.
Αναμένω ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν πολύ λίγες συμφωνίες για στεγαστικά δάνεια με επιτόκια κάτω από 5%».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης