Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): «Μπούμερανγκ» γύρισαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πέφτουν κυβερνήσεις στην Ευρώπη

Orban (Ουγγαρία): «Μπούμερανγκ» γύρισαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πέφτουν κυβερνήσεις στην Ευρώπη

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σχολίασε -σχετικά με τις κυρώσεις- ότι οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει

Σχετικά Άρθρα
Εκ νέου κριτική στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, άσκησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban, επισημαίνοντας ότι έχουν «γυρίσει μπούμερανγκ» προκαλώντας πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία, σε αντίθεση με τη Ρωσία που δεν έχει γονατίσει.
Ο Orban, ο οποίος βρίσκεται σε διαμάχη με την ΕΕ για ορισμένες από τις πολιτικές του που θεωρούνται αντιδημοκρατικές στις Βρυξέλλες, ζήτησε κατάπαυση του πυρός για να τερματιστεί ο πόλεμος και τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιφέρουν πλήγμα στην οικονομία της Ευρώπης.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε στο κοινοβούλιο ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κυβερνήσεις πέφτουν στην Ευρώπη, αναφερόμενος στις ιταλικές εκλογές. «Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει», είπε ο Orban και συνέχισε «αυτό το όπλο απέτυχε, με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της».
«Περιμένουμε μια απάντηση, ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει μια απάντηση από τις Βρυξέλλες για το πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι ήρθε επίσης η ώρα να συζητηθούν οι κυρώσεις με τις ΗΠΑ.

«Εθνική διαβούλευση» για τις κυρώσεις

Ο Orban, η κυβέρνηση του οποίου βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια ευρώ σε κονδύλια της ΕΕ που μπλοκάρονται λόγω ανησυχιών για την κατάσταση στο κράτος δικαίου, είπε ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει μια «εθνική διαβούλευση» ρωτώντας τους Ούγγρους σχετικά με τις κυρώσεις. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτό το εργαλείο σε εκστρατείες για να ενισχύσει την εγχώρια υποστήριξη στο κόμμα του Fidesz σε πολιτικές όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ή η μετανάστευση.
Ο ίδιος πρόσθεσε είπε ότι η κυβέρνησή του έχει αναθεωρήσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή στρατηγική της και στοχεύει να αναμορφώσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του πυρηνικού σταθμού Πακς, με συνολικά 32 μεγάλες επενδύσεις που σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθούν με κονδύλια της ΕΕ.
«Εάν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν μας δώσουν αυτά τα χρήματα, τα οποία δικαιούται η Ουγγαρία, τότε θα λάβουμε τα απαραίτητα κεφάλαια από άλλες οικονομικές πηγές», είπε ο Orban, προσθέτοντας ότι η Ουγγαρία έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την ΕΕ και «άλλους διεθνείς εταίρους», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο