Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο ναύαρχος Richard (ΗΠΑ): Για πρώτη φορά είναι τόσο κοντά ο πυρηνικός πόλεμος, εάν γίνει δεν θα υπάρξει γυρισμός

Σοκάρει ο ναύαρχος Richard (ΗΠΑ): Για πρώτη φορά είναι τόσο κοντά ο πυρηνικός πόλεμος, εάν γίνει δεν θα υπάρξει γυρισμός
Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτό, καθώς η απειλή από τη Ρωσία συνεχίζει να αυξάνεται, μαζί με τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, τόνισε ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin που ανήγγειλε μερική επιστράτευση για την επιχείρηση στην Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε έναν υπαινιγμό πυρηνικής υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, ο Ναύαρχος Charles A. Richard - που επί του παρόντος υπηρετεί ως επικεφαλής στη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ - επιβεβαίωσε ότι το Πεντάγωνο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη ρωσική πυρηνική απειλή.
Ο Putin είχε πει στην ομιλία του την Τετάρτη (21/9) ότι «εάν η Ρωσία νιώσει πως απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα, θα χρησιμοποιήσει όλες τις αμυντικές μεθόδους που έχει στη διάθεσή της και αυτό δεν είναι μπλόφα», ενώ επίσης κατήγγειλε τον «πυρηνικό εκβιασμό» της Δύσης.
Ο ναύαρχος Richard μίλησε σε εκδήλωση του πάνελ εθνικής ασφάλειας αργότερα την ίδια ημέρα με τίτλο «Η Αμερική υπό επίθεση — υπερασπίζοντας την πατρίδα» που πραγματοποιήθηκε στο Μέριλαντ.
Ξεκίνησε αναγνωρίζοντας ότι «όλοι εμείς σε αυτήν την αίθουσα σκεφτόμαστε τον ανταγωνισμό μέσω κρίσης και πιθανής άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με έναν ισοδύναμο αντίπαλο που έχει ικανότητα πυρηνικής δύναμης».
«Δεν χρειάστηκε να το κάνουμε αυτό εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
Οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης θα είναι βαθιές», τόνισε.

Ισχυροί αντίπαλοι

Μιλώντας τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Κίνα ως μεγάλες πυρηνικές ένοπλες δυνάμεις και αντιπάλους των ΗΠΑ, συνέχισε:
«Απλώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιους ανταγωνιστές και αντιπάλους εδώ και πολύ καιρό», υποστηρίζοντας ότι «η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να κλιμακώσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο τη βία που επιλέγουν σε οποιονδήποτε τομέα με οποιοδήποτε μέσο εξουσίας παγκοσμίως».
Μίλησε για αυξανόμενες απειλές και από τις δύο χώρες τη στιγμή που οι ΗΠΑ πρόσφατα αναθεώρησαν την πυρηνική τους στάση: «Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτή την πολύ καλή στρατηγική καθώς η απειλή από την Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται. Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτό, καθώς η απειλή από τη Ρωσία συνεχίζει να αυξάνεται, μαζί με τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».

Οι ΗΠΑ ανησυχούν με Medvedev

Όσο σκληρά κι αν ήταν τα λεγόμενα Putin ο κορυφαίος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας, Dmitry Medvedev ακολούθησε διπλασιάζοντας την προειδοποίηση για τα πυρηνικά με ακόμη πιο τολμηρά λόγια. «Οι δημοκρατίες του Donbass (Donetsk και Luhansk) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία», ανέφερε στο Telegram.
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας τόνισε: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και  εκείνων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία.»
Ο Medvedev επικαλέστηκε επίσης τη μεγάλη εμβέλεια των υπερηχητικών όπλων της Ρωσίας, λέγοντας: «Διάφοροι ανόητοι συνταξιούχοι που φορούν διακριτικά στρατηγού πρέπει να ξέρουν καλύτερα κάτι από το να προσπαθούν να μας τρομάζουν με εικασίες για επίθεση του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Τα υπερηχητικά αντίποινα μπορούν να φτάσουν στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα, είναι εγγυημένο». Πρόσθεσε ότι «το δυτικό κατεστημένο και γενικά όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει γυρισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης