Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Medvedev σε Ευρώπη, ΗΠΑ - Διαλέξαμε το δρόμο μας - Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά

Απειλές Medvedev σε Ευρώπη, ΗΠΑ - Διαλέξαμε το δρόμο μας - Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά
Κανονικά τα δημοψηφίσματα στο Donbass και στις άλλες περιοχές, θα τις αποδεχθεί η Ρωσία είπε ο Medvedev - Ένωση θέλει και το Kharkiv
Σχετικά Άρθρα

Σαφείς απειλές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δρόμο της και ότι δεν υπάρχει επιστροφή, εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποίησε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων για να υπερασπιστεί το έδαφος της, συμπεριλαμβανομένων και των επαρχιών της Ουκρανίας που είναι υπό ρωσική κατοχή.
«Τα δημοψηφίσματα θα γίνουν και το Donbass και οι άλλες περιοχές, θα γίνουν αποδεκτές στη Ρωσία.
Η προστασία όλων των περιοχών που θα ενωθούν στη ρωσική επικράτεια, θα ενισχυθούν σημαντικά από την παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Για την προστασία αυτή δεν θα κινητοποιηθούν μόνο δυνάμεις, αλλά και ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων και στρατηγικών πυρηνικών όπλων και όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Medvedev.

Τα υπερηχητικά όπλα μας μπορούν να φτάσουν σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Συνεπώς «οι διάφοροι ηλίθιοι με διακριτικά στρατηγών δεν χρειάζεται να μας απειλούν για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία» ανέφερε ο Medvedev.
«Τα υπερηχητικά όπλα είναι ικανά να φτάσουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Αλλά το δυτικό κατεστημένο και οι πολίτες στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δρόμο της.
Και δεν υπάρχει επιστροφή» είπε ο Medvedev.
Υπενθυμίζεται πως οι τοπικές αρχές σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα για την ένωση τους με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμα του και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, έχει προχωρήσει σε μερική επιστράτευση προκειμένου να ενισχύσει τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία.
55555_3.JPG
Η Kherson περιμένει την ένταξη στη Ρωσία, αποικία η Ουκρανία

Την θέση πως η Kherson περιμένει την ένταξη της στη Ρωσία διατύπωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικό – πολιτικής διοίκησης της Kherson, Kirill Stremousov, ο οποίος υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια η Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε μια αποικία.
«Μετέφεραν ανοιχτά το ναζισμό στην Ουκρανία.
Μας απαγόρευσαν να μιλάμε τη μητρική μας γλώσσα.
Η ιστορία ξαναγραφόταν μπροστά στα μάτια μας» είπε ο Stremousov, αναφέροντας πως οι κάτοικοι θέλουν την ανάπτυξη της Kherson.
«Δεν θέλουμε θα επιτρέψουμε η περιοχή μας να κλαπεί από τους «Ευρωπαίους εταίρους μας».
Οι κάτοικοι της Kherson αξίζουν σεβασμό και αναπτυξιακές ευκαιρίες.
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη Ρωσία» υποστήριξε ο Stremousov.

Στις 27/9 τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Zaporizhia

Την εκτίμηση πως στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Zaporizhia για την ένταξη στη Ρωσία διατύπωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.
«Πιστεύω ότι θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος την ίδια ημέρα, στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά το κλείσιμο της κάλπης, μια και αυτή θα κλείσει στις 16:00 το απόγευμα και όχι στις 20:00 ή στις 22:00 όπως παραδοσιακά συμβαίνει.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος έτσι ώστε να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων» υποστήριξε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RBC ο Rogov.
«Τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα είναι γνωστά, εκτιμώ, το αργότερο την επόμενη μια με δύο ημέρες, όταν όλα τα πρωτόκολλα, όλα τα στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα θα έχουν συγκεντρωθεί» είπε ο Rogov.

Ένωση με τη Ρωσία θέλει και το Kharkiv

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της επαρχίας του Kharkiv να ενωθεί και αυτή με τη Ρωσία, μόλις δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, εξέφρασε ο Vitaly Ganchev επικεφαλής της στρατιωτικό-πολιτικής διοίκησης του Kharkiv, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει περιέλθει στην Ουκρανία μετά την πρόσφατη αντεπίθεση των Ουκρανών και την άτακτη υποχώρηση των Ρώσων.
«Πρακτικά όλοι οι κάτοικοι του Kharkiv στηρίζουν αυτήν την κίνηση.
Δεν έχω αμφιβολίες ότι όταν έχουν τη δυνατότητα, θα ψηφίσουν για την ένωση με τη Ρωσία με όλη τους την καρδιά.
Από την πλευρά μου, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους κατοίκους του Kharkiv ότι δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε για το δικαίωμα μας να επιστρέψουμε στη Ρωσία» είπε ο Ganchev.

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ πολεμούν Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία

Την θέση πως δυνάμεις του ΝΑΤΟ πολεμούν τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin, αναφέροντας πως η μερική επιστράτευση θα βοηθήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Σήμερα απέναντι στους στρατιώτες και στους αξιωματικούς μας πολεμούν όχι μόνο ένοπλοι ναζιστικοί σχηματισμοί αλλά και δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Η γραμμή επαφής μας είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.
Για την καλύτερη κατανόηση επισημαίνω ότι την περίοδο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου υπήρχαν τέσσερα μέτωπα για την απελευθέρωση των ουκρανικών εδαφών από τις φασιστικές δυνάμεις.
Προφανώς, είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τον αριθμό των ενόπλων δυνάμεων μας» είπε ο Volodin.
Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη 21/9 ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin υποστήριξε την πρόταση του υπουργείου Άμυνας για τη μερική επιστράτευση στη Ρωσία.

Στο μέτωπο και βουλευτές

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους βουλευτές, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις διατάξεις της μερικής επιστράτευσης, είπε ότι αυτοί πρέπει να πάνε στο μέτωπο.
«Δεν υπάρχει καμία πανοπλία για τους βουλευτές» είπε ο Volodin, επισημαίνοντας πως ήδη υπάρχουν βουλευτές που επιχειρούν στρατιωτικά στο Donbass από την έναρξη της επιχείρησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης