Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό μήνυμα Lavrov: Με τα δημοψηφίσματα για προσάρτηση εδαφών στη Ρωσία, οι άνθρωποι ανακτούν τη γη τους

Ισχυρό μήνυμα Lavrov:  Με τα δημοψηφίσματα για προσάρτηση εδαφών στη Ρωσία, οι άνθρωποι ανακτούν τη γη τους
Οι ΗΠΑ πιέζουν για παγκόσμια κυριαρχία μέσω της επιβολή κυρώσεων, επισήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας
Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov κατήγγειλε το Σάββατο (24/9/2022) από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την «πρωτοφανή» και «γκροτέσκα» ρωσοφοβία της Δύσης.
«Η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου, η κλίμακα της είναι γκροτέσκ», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θεωρούν τον εαυτό τους «σχεδόν ως απεσταλμένο του Θεού στη Γη».
«Δεν διστάζουν να δηλώσουν την πρόθεσή τους όχι μόνο να επιφέρουν στρατιωτική ήττα στη χώρα μας, αλλά και να καταστρέψουν τη Ρωσία», πρόσθεσε, μιλώντας ειρωνικά για τις καταδίκες των εν εξελίξει «δημοψηφισμάτων» προσάρτησης σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, εξαπολύοντας απευθείας επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με δημοψηφίσματα οι άνθρωποι ανακτούν τη γη τους

«Με το να κηρύσσεται νικητής στον Ψυχρό Πόλεμο, η Ουάσινγκτον έχει οριστεί σχεδόν ως απεσταλμένος του Θεού στη Γη, χωρίς κανένα καθήκον, αλλά με το ιερό δικαίωμα να ενεργεί ατιμώρητα οπουδήποτε και οποτεδήποτε», τόνισε ο Lavrov κρίνοντας ότι οι Αμερικανοί «(προσπαθούν) να κάνουν όλο τον κόσμο αυλικούς τους».
Υπερασπίστηκε επίσης τα «δημοψηφίσματα» για την προσάρτηση, μιλώντας για ανθρώπους που ανακτούν «τη γη όπου έζησαν οι πρόγονοί τους για εκατοντάδες χρόνια».
Και «τώρα η Δύση έγινε έξαλλη», είπε ειρωνικά.
Παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά με την Ταϊβάν.
«Και εκτός αυτού, υπόσχονται στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν», τόνισε ο Lavrov.

Στις 29/9 τα νομοσχέδια για την προσάρτηση

Η ρωσική Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) ενδέχεται να θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν ρωσικά κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετέδωσε στις 24/9/2022 το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.
Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.
Η Μόσχα ξεκίνησε την Παρασκευή 23/9 τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση, που απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.
Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη (27/9).
Η Μόσχα ξεκαθαρίζει, πως κάθε επίθεση σε αυτά τα εδάφη θα θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον της Ρωσίας και θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

«Σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν θα υπάρξουν νικητές»

Η Μόσχα θέλει να πιστεύει ότι οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον δεν θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο και να κλιμακωθούν σε πλήρη πυρηνική σύγκρουση, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov μιλώντας στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Διπλωματικής Ακαδημίας που είναι αφιερωμένο στην 60η επέτειο από την κουβανική πυραυλική κρίση.
«Θα ήθελα να πιστεύω ότι παρ' όλες τις δυσκολίες, δεν έχουμε πλησιάσει το επικίνδυνο κατώφλι να πέσουμε στην άβυσσο μιας πυρηνικής σύγκρουσης με τους Αμερικανούς», είπε.
Ο Antonov σημείωσε ότι η Ρωσία είναι προσηλωμένη στην αρχή πως δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και «δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί».
Ο ανώτατος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ «τορπιλίζουν σχεδόν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί στον τομέα του ελέγχου των όπλων τις τελευταίες δεκαετίες».
«Οι προοπτικές για μελλοντικές συμφωνίες για στρατηγική σταθερότητα παραμένουν ελάχιστες», τόνισε.

«Καμία απομόνωση για Ρωσία»

Ο αριθμός των συναντήσεων της ρωσικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αποδεικνύει, πως η Μόσχα κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι, δήλωσε εν τω μεταξύ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Σήμερα, η απομόνωση ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή. Την περιμέναμε με μια ντουζίνα φίλους και συναδέλφους μας, αλλά δεν ήρθε ποτέ», αστειεύτηκε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram, συνοδεύοντας τη δήλωση με φωτογραφίες από τον θερμό χαιρετισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Abdullah bin Zayed Al Nahyan στη Νέα Υόρκη.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σε διάγγελμά του στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Donbass αποφάσισε να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από τη γενοκτονία του ουκρανικού καθεστώτος επί 8 χρόνια».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης