Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ απορρίπτει σταθερά κάθε βοήθεια στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία – «Σοκαρισμένος» ο Zelensky

Το Ισραήλ απορρίπτει σταθερά κάθε βοήθεια στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία – «Σοκαρισμένος» ο Zelensky
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να μας εφοδιάσουν με αντιαεροπορικούς πυραύλους, το Ισραήλ δεν μας έχει δώσει τίποτα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, επιτέθηκε στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde, λέγοντας ότι είναι «σοκαρισμένος» από την έλλειψη υποστήριξης του Ισραήλ στην ουκρανική πολεμική προσπάθεια.
«Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να μας εφοδιάσουν με αντιαεροπορικούς πυραύλους, το Ισραήλ δεν μας έχει δώσει τίποτα. Τίποτα. Μηδέν. Δεν κατηγορώ τους ηγέτες, αναφέρω τα γεγονότα: έγιναν συζητήσεις. Μπορείτε να δείτε την επιρροή της Ρωσίας στο Ισραήλ.
Καταλαβαίνω ότι πρέπει να προστατεύσουν τη χώρα τους, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, συνεχίζουν να εξάγουν όπλα σε άλλες χώρες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Εκκλήσεις για το Iron Dome

Σε μια ομιλία ενώπιον του Εβραϊκού Πανεπιστημίου τον περασμένο Ιούνιο, ο Zelensky μίλησε τόσο με φοιτητές όσο και με καθηγητές: «Γιατί δεν μπορείτε να βοηθήσετε τα θύματα; Εσείς και εκατομμύρια άλλοι στον κόσμο - είναι δύσκολο για μένα να δίνω συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους από Ισραήλ, απλά δεν ξέρω τι να απαντήσω.
Ευχαριστώ τους πολίτες του Ισραήλ και εσάς που υποστηρίζετε το Ισραήλ, (ευχαριστώ) που αναρτήσατε σημαίες της Ουκρανίας στους δρόμους και για όλα τα λόγια υποστήριξης, αλλά θα θέλαμε επίσης να λάβουμε υποστήριξη από την κυβέρνησή σας».
Τον Μάρτιο, ο Zelensky είπε σε μια διαδικτυακή ομιλία στα μέλη της Κνεσέτ ότι «το Iron Dome, το ισραηλινό σύστημα αναχαίτισης πυραύλων, είναι το καλύτερο.
Γνωρίζουμε ότι ξέρετε πώς να προστατεύετε τα συμφέροντά σας και επίσης να βοηθάτε. Η Ουκρανία προστατεύει τους Εβραίους της Ουκρανίας».
Ο Ουκρανός πρόεδρος εγκάλεσε το Τελ Αβίβ επειδή δεν επέβαλε σοβαρές κυρώσεις στη Ρωσία και δεν άσκησε πίεση στη Ρωσία.

Αδιάφορο το Ισραήλ

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ισραήλ Yevgen Kornichuk επέκρινε επίσης - τον υπουργό Οικονομικών Avigdor Liberman μετά την «ουδετερότητά» του σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Newsru την Τετάρτη.
Μετά τη συνέντευξη του Liberman για τον πόλεμο, στην οποία δεν καταδίκασε ευθέως τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία, ο Kornichuk είπε ότι «είναι αδιανόητο ο Liberman να μην καταδικάσει σθεναρά την επιτιθέμενη πλευρά».
«Η Ουκρανία παρασύρθηκε από τη Ρωσία σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο και οι πολίτες μας πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα κάθε μέρα», σημείωσε ο πρεσβευτής σε δήλωση την Τετάρτη.
«Είμαι συγκλονισμένος από την αδιαφορία του Liberman για τα εγκλήματα που έχει βιώσει ο ουκρανικός λαός στα χέρια των Ρώσων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης