Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Τελικά οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι εξαιρετικά επώδυνες για την Ευρώπη, είναι μία κόλαση

Ουγγαρία: Τελικά οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι εξαιρετικά επώδυνες για την Ευρώπη, είναι μία κόλαση
Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται, οι τιμές της ενέργειας είναι στα ύψη, οι τιμές στα εμπορεύματα τα τρόφιμα αυξάνονται σαν κόλαση, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών

Οι μεγάλης κλίμακας κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία προκαλούν μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη και τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto σε συνέντευξή του στο Tass στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Αν κοιτάξετε την πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι με ιδεολογικό, όχι με πολιτικό αλλά με τεχνοκρατικό πρόσημο, τότε είναι προφανές ότι είναι εξαιρετικά οδυνηρή για την Ευρώπη, εξαιρετικά επώδυνη.
Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται, οι τιμές της ενέργειας είναι στα ύψη, οι τιμές στα εμπορεύματα τα τρόφιμα αυξάνονται σαν κόλαση.
Επομένως, αυτή η πολιτική κυρώσεων είναι σίγουρα εξαιρετικά επιβλαβής για την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς», σημείωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Donbass έλαβε την απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες που υπέφεραν από τις πολιτικές γενοκτονίας του καθεστώτος του Κιέβου επί 8 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης